Handen uit de royal mouwen: de leukste actiefoto’s van NLdoet

Prinses Beatrix is in haar element, WA maakt er het beste van.

Lees ook

Afgelopen weekend was het weer tijd voor NLdoet, de actie waarbij duizenden vrijwilligers de handen uit de mouwen steken om stallen uit te mesten, speeltuinen op te knappen, onkruid te wieden of te knutselen met ouderen. Ook de Oranjes doen traditiegetrouw mee om te laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Beatrix is duidelijk in haar sas, WA moet iets meer moeite doen om ’t leuk te houden. We zetten de beste royal actiefoto’s van deze editie op een rij!

Bloeien met Beatrix

Prinses Beatrix leek het wel naar haar zin te hebben bij Kinderboerderij de Schaapskooi. In het voorjaarszonnetje mocht de voormalig koningin viooltjes planten, met geitjes knuffelen en pony’s eten geven. Die laatste halen het misschien niet bij de edele viervoeters uit de koninklijke stallen, maar aandoenlijk zijn ze wel.

Beeld: BrunoPress
Beeld: BrunoPress

Snoeien en schrobben met Willem-Alexander

De koning kreeg een gevarieerd vrijwilligersprogramma onder zijn neus. Bij Zorgboerderij Op Aarde haalde hij een doekje over de stoelen, sjorde hij met kamerplanten en verrekte hij zijn schouders tijdens het snoeien van de fruitbomen.

Koninklijke camouflage: een oude spijkerbroek en een plant voor je gezicht. Beeld: BrunoPress
Beeld: BrunoPress

Uitmesten met Máxima

De karakteristieke grote glimlach van koningin Máxima was natuurlijk ook van de partij. Zelf tijdens het uitmesten van de stallen of het schuren van een bankje is de big smile niet van haar gezicht te krijgen. Dát is pas een uithangbord voor vrijwilligerswerk.

Máxima tijdens NLdoet
Beeld: BrunoPress
Beeld: BrunoPress

Hoewel we het niet aan haar kunnen zien, noemde koningin Máxima het dagje werken in haar oude kloffie ‘best heftig.’ “Het meeste werk deden de vrouwen”, lachte de koningin naderhand.

Koning Willem-Alexander had naar eigen zeggen zelf de meeste lol tijdens het snoeien van de perenbomen. “Het leuke van vrijwilligerswerk is dat je gewoon vaak meerdere mensen bij elkaar hebt die dat niet dagelijks doen, maar wel onder leiding van mensen die weten hoe het moet. Het is gezellig, leuk, dat je met elkaar dingen doet die je niet elke dag doet.”

Bron: Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook