Zo zien de zoons van prinses Irene er nu uit

We horen een stuk minder over hen dan over de andere leden van de koninklijke familie.

Prinses Irene is een van drie zusjes van prinses Beatrix. Zelf heeft ze vier kinderen: twee dochters en twee zoons. We horen een stuk minder over hen dan over ons koninklijk gezin. Hoe zien de zoons van Irene er nu eigenlijk uit?

Vier kinderen

Van 1964 tot 1981 was prinses Irene getrouwd met de Frans-Spaanse Carlos Hugo van Bourbon-Parma. Uit het huwelijk kwamen vier kinderen voort: Carlos (1970), de tweeling Margarita en Jaime (1972) en Carolina (1974). Carlos senior overleed in 2010, waarna Carlos junior de titel Hertog van Parma van hem overnam.

carlos-1

Prins Carlos bij de opening van de Forten en Stellingenmaand, 2006. Beeld: BrunoPress

carlos-2

Prins Carlos en zijn vrouw Annemarie bij een voorstelling van het NatuurCollege, 2019. Beeld: BrunoPress, Patrick van Emst

Carlos Xavier Bernardo prins Bourbon de Parme

Prins Carlos is sinds 2010 getrouwd met Annemarie Gualthérie van Weezel. Ze wonen in Den Haag en hebben drie kinderen samen: prinses Luisa Irene (2012), prinses Cecilia Maria (2013) en prins Carlos Enrique Leonard (2016). Hun oudste dochter is vernoemd naar haar grootmoeder, hun zoon hebben ze naar zowel zijn vader als zijn grootvader vernoemd. Ook heeft prins Carlos nog een oudere zoon uit een eerdere relatie, Carlos Hugo (1997). Die zoon spande een rechtszaak aan om de naam van zijn vader te kunnen dragen. De Raad van State stelde hem in het gelijk en dus mag dit oudste kleinkind van prinses Irene zich nu Zijne Koninklijke Hoogheid Carlos Hugo Roderik Sybren prins de Bourbon de Parme noemen.

prins-jaime-viktoria

Prins Jaime met zijn vrouw Viktória bij een staatsbezoek aan Italië, 2017. Beeld: BrunoPress

jaime-1

Prins Jaime bij de opening van de tentoonstelling Willem in het Nationaal Militair Museum, 2018. Beeld: BrunoPress, Patrick van Emst

Jaime Bernardo prins de Bourbon de Parme

Prins Jaime is het derde kind van prinses Irene: zijn tweelingzus Margarita is één minuut ouder dan hij. Hij vervult sinds afgelopen zomer de taak van Klimaatgezant van het Koninkrijk der Nederlanden en is de peetvader van zijn nichtje Luisa. Sinds 2013 is hij getrouwd met de Hongaarse Viktória Cservenyák. Ze hebben twee dochters: Zita Clara (2014) en Gloria Irene (2016). Ook hij heeft een van zijn kinderen dus naar zijn eigen moeder vernoemd. Het gezin heeft op diverse plekken gewoond, maar is sinds zomer vorig jaar gevestigd in Wassenaar.

Bron: Beau Monde Archief, Koningsfan | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws