De haarband is weer hip: zo draag je dit accessoire (als volwassene)

Royals zijn al jaren fan van dit haaraccessoire, dat heus niet alleen voor kinderen is weggelegd.

De haarband werkte al een tijdje voorzichtig aan een comeback, maar dit jaar zal het accessoire niet meer te missen zijn in het straatbeeld. Haarbanden zijn hot, kunnen je outfit een chique twist geven zonder al te veel moeite en verbergen bovendien vette haarwortels als die douchebeurt nog even op zich laat wachten. Maar hoe draag je een haarband zonder dat het al te jeugdig overkomt? We kijken de kunst af bij een haarexpert én bij de royals.

Versierde lokken

Niet alleen haarbanden, maar ook sjaaltjes, spelden, schuifjes en klemmetjes kunnen we weer en masse in onze lokken plaatsen. Haaraccessoires winnen in 2022 enorm aan populariteit. Volgens celebrity hairstylist Cory Aaron Scott is dat een erfenis van twee jaar lang Skypen en Zoomen: met voornamelijk ons hoofd in beeld, willen we wel dat het er allemaal een beetje leuk uitziet. “Deze trend zal alleen maar groter worden naarmate de wereld weer opengaat en mensen elkaar weer in het echt gaan zien. Daarnaast zijn haarbanden een enorm veelzijdig accessoire. Je kunt ze gebruiken voor bijna elk haartype en iedere haarstructuur – zelfs bij de kortste kapsels”, legt hij uit aan EditorialistDaarnaast is de haarband zelf in alle soorten en maten verkrijgbaar. Zó draag je het accessoire.

De padded haarband

Grote, gevulde haarbanden zien we dit jaar onder andere bij Prada en Fendi. Maar onze fashion forward koningin Máxima werd er drie jaar geleden al mee gezien.

Beeld: BrunoPress

Volgens celebrity hairstylist Nick Stenson draag je de padded haarband het beste met een middenscheiding. “Middenscheidingen zijn het momenteel helemaal en zien er fantastisch uit onder iedere soort haarband.” Hij raadt aan om je haarborstel eerst in te sprayen met wat haarlak voordat je de scheiding maakt, zodat-ie de hele dag keurig blijft zitten.

Het ‘geknoopte sjaaltje’

Een sjaaltje in je haar knopen als haarband is helemaal hip, al kun je het jezelf tegenwoordig ook makkelijker maken met haarbanden die líjken alsof ze geknoopt zijn. Prinses Eugenie deed het als eens voor.

Beeld: BrunoPress

“De wrap headband zorgt voor een fantastische look in de zomer”, aldus celebritystylist Clariss Rubenstein. Verfrissing nodig op warme dagen? Maak een paardenstaart of knotje, sla een zijden sjaal in je nek en knoop hem boven op je hoofd vast. Zet ‘m eventueel extra vast met speldjes en laat dat zomerbriesje maar komen!

De minimalistische hoofdband

Wie het eenvoudig wil houden, zit goed met een minimalistische hoofdband. Het exemplaar waar hertogin Kate voor kiest is eenvoudig van kleur, maar nog vrij groot. Ook dunne, subtiele diadeempjes zijn dit jaar meer dan welkom in je lokken.

kate haarband

Beeld: BrunoPress

Een dunne haarband zorgt snel voor een glamorous, vrouwelijke look. Vooral als je al een coupe hebt met een duidelijke structuur, zoals een pony en/of een bob, staat het vaak mooi om je haaraccessoire subtiel te houden. Plaats de haarband dan ook iets meer naar het midden van je hoofd.

Très chique zijn ook de haarbanden die niet van stof, maar van (edel)metaal zijn gemaakt. Een dun bandje met een grote glimmer geeft je lokken extra glans en is buitengewoon geschikt voor een feestje (of een staatsbezoek, als je toevallig Koningin der Nederlanden bent).

Beeld: BrunoPress

De eyecatcher

Anything goes als het haarbanden betreft dit jaar. Denk: een lekker fel kleurtje à la prinses Beatrice.

Beeld: BrunoPress

Of ga voor een giga-strik zoals prinses Sofia van Zweden. Ook een strik voorop is geoorloofd!

Beeld: BrunoPress

Glad en simpel

Het fijne aan haarbanden is dat je een deftige draai aan je kapsel kunt geven zonder urenlang voor de spiegel te staan. Zelfs uitgroei of ongewassen haarwortels kun je er mee verhullen. Houd je kapsel eenvoudig (losse lokken of een simpele knot of paardenstaart), maar goed verzorgd. Wat we ook leren van de royal ladies, is dat veel haarbanden bijzonder beeldig staan met lange oorbellen. Doordat je haren uit je gezicht blijven, krijgen je oorhangers meer kans om te shinen. En ook dát maakt je look net een tikje chiquer.

Bron: Editorialist, Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws