Aan déze regel moeten royals zich houden bij diners met Queen Elizabeth

De Queen stelt hoge eisen aan haar dinergezelschap.

We hebben al wel vaker gehoord dat de Engelse royals er vreemde eetgewoonten op nahouden. Toch is er nu weer een nieuwe feitje geopenbaard dat voor verbazing zorgt. Wie met Queen Elizabeth wil dineren, moet zich namelijk aan een ingewikkelde regel houden.

Simpel, maar toch gecompliceerd

Een tijdje terug ontdekten we al dat Queen Elizabeth geen vierkante dingen wil eten. Nu is er een nieuw feitje bekend, namelijk een eis die ze aan haar gezelschap stelt bij diners. Het gaat om een simpele regel, die toch aardig ingewikkeld kan zijn. Waar het allemaal om draait? Servetten.
Volgens Delish gebruiken Queen Elizabeth en haar entourage servetten namelijk op een bijzondere manier. Ze leggen ze niet op hun schoot om te voorkomen dat er eten op hun kledij valt, maar ze vouwen ze door de helft. De binnenste helft gebruiken ze om voedsel- en drankresten van hun gezicht te deppen. Daarbij moet het servet altijd worden opgetild aan de hoeken. Op die manier wordt voorkomen dat er überhaupt eten of drinken in de buurt van de dure royal gowns terechtkomt. Deze regel wordt bij elk diner toegepast, door alle generaties in de Royal Family.

Gehecht aan bestek

De regel klinkt heel simpel, maar toch zouden we bang zijn om per ongeluk de verkeerde helft van het servet te gebruiken. Voor Queen Elizabeth en haar entourage schijnt het echter de normaalste zaak van de wereld te zijn. Voor de Queen zou het zelfs niet alleen bij die regel blijven. Ze is namelijk ook erg gesteld op het gebruik van bestek. Zelfs hamburgers en bananen zou ze volgens royal chef Darren McGrady altijd met mes en vork eten. “Tijdens haar opvoeding is het de Queen altijd aangeleerd dat afternoon tea het enige is dat je oppakt en met je vingers eet”, aldus McGrady. Met andere woorden: bestek is altijd een must!

Bron: Woman and Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws