Oud-collega Meghan Markle over omkoping: ‘Ik zou er 70.000 dollar voor krijgen’

Acteur Simon Rex speelde ooit kort een rolletje met Meghan Markle, maar werd gevraagd te doen of ze een relatie met elkaar hadden gehad voor een flinke smak geld. Eh, wat?!

Meghan Markle, de hertogin van Sussex, kan bijna dagelijks wel weer een verhaal over zichzelf lezen in de roddelpers. Een oud-collega van de Duchess onthult de bizarre manier waarop sommige geruchten de wereld in geholpen worden. Zelf kreeg hij tienduizenden dollars aangeboden om te doen alsof hij met Meghan naar bed was geweest. Ehm, wat?!

Omkoping

Acteur Simon Rex speelde in 2005 één aflevering samen met beginnend actrice Meghan Markle in de serie Cuts. Die kortdurende samenwerking was jaren later genoeg aanleiding voor de tabloids om Simon te vragen naar zijn ervaringen met Meghan, tegenwoordig de hertogin van Sussex. Sterker nog, de acteur werd gevraagd om met een sappig verhaal over Meghan te komen. In de podcast Hollywood Raw vertelt Simon dat hij 70.000 dollar aangeboden kreeg om te beweren dat hij met Meghan naar bed was geweest of een relatie met haar had gehad. Hoewel het ging om een verleidelijk bedrag, besloot de acteur geen leugens te verkopen.

“Er is niets gebeurd. We hebben zelfs nooit een kus uitgewisseld”, aldus Simon. “We hebben een keer afgesproken, maar niet als een date. Ze was iemand die ik bij een TV-show had ontmoet en met wie ik lunch ging halen. Dat was alles.” Hij sloeg het aanbod om toch een verhaal te verkopen af “omdat het niet goed voelde om te liegen over de royal family. Ik was hartstikke blut, ik kon het geld goed gebruiken. Maar ik zou liever naar de voedselbank gaan dan dat doen.”

Ingelijst bedankje

In een nieuw interview met The Guardian laat Simon weten dat hij een lief dankbriefje kreeg van Meghan Markle nadat hij de omkoping afsloeg. “Ze zei: ‘Het is fijn om te weten dat er nog steeds goede mensen bestaan.'” De acteur heeft het briefje ingelijst en aan de muur hangen.

Steun uit Hollywood

Simon Rex is niet de eerste acteur en co-star van Meghan Markle die een goed woordje overheeft over de hertogin. Eerder lieten meerdere Suits-collega’s zich al uit over Meghan en de leugens die over haar verspreid werden.

“Ik werd er misselijk van om de oneindige stroom racistische, lasterlijke, clickbaiterige beledigingen te lezen die van alle kanten op haar afgevuurd werden”, sprak Suits-acteur Patrick J. Adams eerder. “Maar ik wist ook dat Meghan sterker was dan mensen verwachtten of begrepen en dat ze er spijt van zouden krijgen dat ze haar onderschatten.” Ook Suits-schrijver Jon Cowan liet zich op Twitter uit over Meghan: “Het is ook mogelijk dat de hertogin van Sussex een goed persoon is die in een onvoorstelbare wereld terecht is gekomen. Ik heb drie jaar met haar samengewerkt voordat ze Duchess werd, en toen zag ik een warm, vriendelijk en zorgzaam persoon.”

Bron: Marie Claire UK, US Weekly, E! News | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws