Zo ziet Ymke Wieringa er nu uit

Ze is uit de spotlights verdwenen en heeft voor een compleet andere carrière gekozen.

Graphic recorder

Na haar tijd op tv is Ymke duidelijk een heel andere richting ingeslagen. Ze heeft altijd al laten blijken dat ze veel interesse had in hedendaagse beeldende kunst en sterrenkunde, dus daar is ze meer mee gaan doen. In 2013 maakte ze een Instagram-account aan, waarop ze foto’s begon te plaatsen van tekeningen die ze had gemaakt. Daar heeft ze uiteindelijk haar beroep van gemaakt: ze werkt tegenwoordig als graphic recorder onder de bedrijfsnaam Teken Je Verhaal.

Op Twitter omschrijft ze haar beroep ook wel als ‘zakelijk tekenaar’. Ze maakt live tekeningen tijdens vergaderingen en bijeenkomsten en deelt af en toe een foto van haar werk op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ymke Wieringa (@tekenjeverhaal.nu)

Amper foto’s van zichzelf

Foto’s van Ymke zelf zien we een stuk minder vaak op haar Instagram-pagina voorbijkomen. In 2019 deelde ze een foto van een interview dat ze had gegeven. De eerstvolgende foto waarop ze goed in beeld komt, dateert van zomer 2021. Ze heeft haar bril verruild voor lenzen en omringt zichzelf met tekeningen in haar eigen stijl. Ze is zich er duidelijk van bewust dat ze niet zo vaak op haar eigen pagina voorbijkomt, want in de caption schrijft ze: “Zo: ik laat mijn gezicht weer eens zien. Dat gebeurt tegenwoordig ook niet zo vaak.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ymke Wieringa (@tekenjeverhaal.nu)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ymke Wieringa (@tekenjeverhaal.nu)

Korte carrière in de showbizz verwacht

De tv-carrière van Ymke duurde ongeveer zes jaar, maar dat had ze naar eigen zeggen ook zo voor ogen.”Ik genoot er intens van, maar heb er altijd rekening mee gehouden dat het van korte duur was”, vertelde ze eerder in een interview met VROUW. “Het is ongelofelijk moeilijk om de roem die je hebt opgebouwd in stand te houden. Als je zelf geen moeite meer doen om in het wereldje te blijven, verdwijn je heel snel uit beeld.”

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress, Instagram Teken je Verhaal

Laatste nieuws