Familiefeestje bij de Middletons: het nichtje van Kate is 1 jaar geworden

Kleine Grace mocht gisteren haar eerste kaarsje uitblazen.

Lees ook

Over hertogin Kate horen we vrijwel dagelijks iets, maar haar kleine zusje Pippa staat een stuk minder vaak in de spotlights. Toch was er gisteren een happening in de Middletonfamilie: Pippa’s dochtertje Grace werd een jaar oud. Reden voor een familiefeestje!

Zoveel mogelijk privé

Op 15 maart 2021 werden Pippa en haar man James Matthews ouders van hun dochtertje Grace Elizabeth Jane Matthews. Pippa heeft ervoor gekozen om veel details over de zwangerschappen en geboortes van haar kinderen privé te houden. Ze werd tijdens beide zwangerschappen slechts een aantal keer in het openbaar gespot. Wel is naar buiten gebracht dat Pippa beide keren in het St Mary’s ziekenhuis in Londen is bevallen. In dat ziekenhuis verwelkomde grote zus Kate ook al haar drie kinderen. De naam van het kleine meisje bevat verwijzingen naar haar familieleden: Elizabeth is namelijk ook de tweede naam van zowel Kate als Carole (de moeder van Kate en Pippa). Graces derde naam, Jane, verwijst naar Pippa’s schoonmoeder.

Twee kinderen

Pippa en James hebben ook een driejarige zoon, Arthur Michael William Matthews. Hij werd op 15 oktober 2018 geboren. Ook bij hem bevat een van zijn namen een verwijzing naar familieleden: Michael is de naam van Pippa’s vader. James’ jongere broer, die in 1999 om het leven kwam bij het beklimmen van de Mount Everest, droeg die naam ook. In april 2018 werd bekendgemaakt dat Pippa zwanger was van haar eerste kind, vlak nadat Kate bevallen was van prins Louis. Een verschil met de zwangerschap van Grace, is dat Pippa bij haar eerste zwangerschap verslag heeft gedaan van het eerste trimester in Waitrose Magazine. In haar columns omschreef ze vooral wat voor routine ze tijdens dat trimester aanhield.

middleton-zussen

De Middleton zussen hebben altijd al een goede band. Beeld: BrunoPress

Verjaardagsfeestje

Gisteren werd Pippa’s kleinste spruit dus een jaar oud. Omdat Pippa haar gezin het liefst zo veel mogelijk buiten het gezichtsveld van de Britse media houdt, zullen we waarschijnlijk geen beelden van een verjaardagsfeestje voorbij zien komen. Pippa’s band met haar oudere zus is echter enorm sterk, dus tante Kate zal ongetwijfeld bij het partijtje aanwezig zijn en een mooi cadeau voor haar nichtje meenemen. Bovendien wonen Pippa en haar gezin op steenworp afstand van de Cambridgejes, dus misschien komen prins George, prinses Charlotte en prins Louis ook wel mee. Een echte royal family party!

Bron: HELLO! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook