Van kleurrijk tot plateauzool: deze sneakertrends zijn het helemaal dit voorjaar!

Als er één schoensoort is die tijdloos en eindeloos te combineren is, dan is het de sneaker wel.

Als er één schoensoort is die tijdloos en eindeloos te combineren is, dan is het de sneaker wel. In je garderobe kun je daar nooit genoeg van hebben. Met de lente vlak voor de deur is het tijd voor de opvallendste trends op sneakergebied. Check ze hieronder en loop er dit voorjaar weer hip bij.

Running sneakers

Er is een ruime keuze aan dames sneakers bij Winkelstraat.nl. De running sneaker is er wat ons betreft een die je nu al terugziet in het straatbeeld. Draag ze tijdens je wandeling of gewoon naar je werk. De voetbedden zijn vaak ondersteunend en zacht dankzij een gellaagje. Comfort en een mix van casual en sportief bepalen de looks. Ze zijn er in allerlei kleurtjes en kenmerken zich door ademende stoffen en lichtgewicht zolen. Wil je voor deze stijl gaan, dan biedt het merk Axel Arigato een uitgebreid aanbod.

Pastelkleurtjes

Beken kleur! Hou je wel van een fris tintje? Dan kun je deze lente je hart ophalen want pastel sneakers zijn de modetrend van nu. Deze sneaker oogt lieflijk en fris tegelijk. Perfect voor het voorjaar dus! En fijn, lichte kleuren laten zich ook makkelijk matchen met iedere stijl. Veel merken komen met vrolijke sportieve stappers, zoals Liu Jo met deze babyroze eyecatchers. Te cute toch?

Retro

Heb je heimwee naar de jaren ‘80 of ‘90? Dat kun je met de retro sneakertrend deze tijden nieuw leven inblazen. De retro stijl kenmerkt zich aan de opvallende kleurencombinaties. Ook de canvas schoenen behoren helemaal tot de voorjaars retrotrend. Denk hierbij aan de sportschoenen van Converse of de minimalistisch witte tennissneakers met ronde neuzen. Met het merk New Balance zit je goed als je valt voor de look van ‘vroeger’.

High top

De high top sneaker is een trend die ook niet mag ontbreken in je schoenencollectie. Naast super fashionable is het ook heerlijk comfortabel dat ze tot boven de enkels komen. En met de extra steun die ze daarmee bieden is ook niets mis als je ze elke dag draagt. Onder andere Nike heeft een aantal kleurrijke hoge stappers, die zeker bij je in de smaak zullen vallen. Met deze lichtblauwe Nike Dunk Aluminium sneakers stap je het voorjaar modieus tegemoet.

Plateau

Dit voorjaar sky high gaan? Niet echt hemels hoog natuurlijk, maar dankzij de plateautrend ben je al snel minstens 5 centimeter langer. En dat zonder het dragen van hakken! De zolen mogen gezien worden. Lekker chunky! Wit of juist met veel kleur, voor ieder wat wils. Deins jij niet terug voor groots en aandacht? Bemachtig dan een paar plateau sneakers, bijvoorbeeld deze kekke Felix Trainer van Michael Kors.

 

Maar hoe dragen we sneakers komend voorjaar eigenlijk? De laatste jaren zagen we dat de veelzijdige schoen onder iedere outfit geoorloofd waren, en nog altijd blijven ze een favoriet in het straatbeeld. Draag je sneakers onder een wijdvallende pantalon, een maxirok (sokken mogen gezien worden!), met je favoriete denim of luchtige shorts. Met deze sneakertrends sla je de modeplank niet mis!

Beeld bovenaan: Pexels

Laatste nieuws