Eloise van Oranje over haar bekendheid: ‘raar dat ik onder vergrootglas lig’

'Er wordt gelet op de kleinste dingen en alles wordt veel groter gemaakt dan het is. Of het wordt verdraaid.'

Lees ook

Eloise van Oranje leidt een relatief normaal leven, ondanks haar bekende familie en haar titel als gravin. Ze woont en studeert in Den Haag en geeft ons via Instagram regelmatig een kijkje in haar dagelijkse avonturen. Toch ligt ze vanwege haar bekende achternaam ook vaak onder een vergrootglas. Wat vindt ze daar nou eigenlijk van?

Vaak herkend

‘Gravinfluencer’ Eloise was te gast in de podcast Dunc & Co van Duncan Tromp. Daarin vertelt ze eerlijk over de voor- en nadelen die aan haar bekende status zijn verbonden. Ze doet onder andere uit de doeken dat ze tijdens haar opleiding aan de hotelschool regelmatig een ongemakkelijk moment meemaakt, omdat ze vaak wordt herkend. “Ik ben echt heel sociaal en vind het leuk om met iedereen te praten. Als er een nieuwe stroming kwam, ging ik me voorstellen aan iedereen. Dan kwam het voor dat er letterlijk iemand was die zo stond van: ik ken jou al. Dan denk ik van: oké… ik wil ook gewoon jouw naam weten.” Om die reden was de gravin dan ook des te blijer met haar stageplek. “Ik had geluk met mijn stage in een boutique hotel waar veel internationale mensen kwamen. Maar als er dan Nederlandse mensen waren, gingen ze aan mijn collega’s vragen of ik het echt was.”

Uitvergroot

Eloise merkt dat dingen die bij ‘normale’ mensen geen big deal zijn, in haar geval vaak worden uitvergroot door de media. Of ze nu gezakt is voor haar rijbewijs, een trui van haar vader draagt of een nieuwe lippenstift showt: het valt meer op dan wanneer een tiener zonder bekende achternaam het doet. Daar kan Eloise naar eigen zeggen nog altijd niet echt aan wennen. “Er wordt gelet op de kleinste dingen en alles wordt veel groter gemaakt dan het is. Of het wordt verdraaid.”

Ongemakkelijk

Op Instagram heeft Eloise inmiddels meer dan 320.000 volgers. Of ze ook ambities heeft om daar een carrière uit op te bouwen, weet ze nog niet. “Ik vergeet soms dat ik dat Insta-account heb, het klinkt heel raar. Ik vind TikTok ook veel meer entertainable en ik zet daar dan ook lekker vlogs op. Veel makkelijker. […] Foto’s maken van mezelf kan ik gewoon niet. Ik ben veel te ongemakkelijk. Wat ik later wil doen, weet ik echt nog niet. Het is heel leuk, maar ik zie het nu nog niet als werk.”

Bron: Grazia, RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook