De gedeelde kledingkast van Máxima en Amalia

We weten al langer dat Amalia graag uit de kast van haar moeder leent, maar steeds vaker duikt Máxima ook de kast van haar dochter in.

De prinsessen lenen al jarenlang items uit hun moeders kledingkast, maar de laatste tijd lijken de rollen omgedraaid. Koningin Máxima blijkt dol op de warme mantels van haar oudste dochter.

Het is ook verleidelijk natuurlijk: nu prinses Amalia uit huis is, heeft Máxima alle tijd om eens rond te neuzen in de goed gevulde garderobe van haar 18-jarige. En dat laat ze zien!

Amalia’s mantels

Bij een bezoek aan het Humanitarian Service Point voor vluchtelingen uit Oekraïne deze week kleedde koningin Máxima zich in het geel en blauw, de kleuren van de Oekraïense vlag. Daarmee is ze zeker niet de eerste royal die haar outfit gebruikt om steun te betuigen. Voor de okergele-lichtblauwe combi leende Máxima een mantel van NATAN uit de kledingkast van Amalia, die we nog kennen van afgelopen Koningsdag én Koningsdag 2019:

Vorige maand verscheen Máxima ook in een mantel van haar oudste dochter (toch fijn hè, als de kinderen volwassen zijn en je elkaars kapstok kunt delen). Prinses Amalia droeg ‘m tijdens haar intrede bij de Raad van State, haar moeder leende hem voor een bijeenkomst over inclusief bankieren. De donkergroene tas is dan weer dezelfde als die van prinses Amalia tijdens Koningsdag, op bovenstaande foto’s. Er wordt wat af gemixt-en-gematcht daar in paleis Huis ten Bosch!

Uit moeders kast

Hoewel kleding uitwisselen een stuk makkelijker moet zijn nu alle drie de A’tjes ongeveer op dezelfde lengte zitten, begon koningin Máxima al vroeg met het uitdelen van haar tasjes, sieraden, japonnetjes of jasjes aan haar dochters. Op 10-jarige leeftijd werd prinses Amalia bijvoorbeeld al eens in een mantel van haar moeder gezien. Vooral Koningsdagen zijn vaak een feest der herkenning voor de royal fashion fans, want dan maken Máxima’s ‘afdankertjes’ steevast onderdeel uit van de outfits van de prinsessen. In 2018 droegen zowel Amalia als Alexia een jas van hun moeder, terwijl Ariane voor een vestje uit Máxima’s kledingkast ging.

Beeld: BrunoPress

Stijllessen van Máxima

Amalia onthulde eerder al dat ze veel stijllessen van haar moeder meekrijgt wanneer ze zich voor officiële gelegenheden moet kleden. “Want zij heeft er natuurlijk serieus verstand van”, vertelt ze aan Claudia de Breij in het boek Amalia. Als ze samen aan het winkelen zijn, wijst Máxima haar dochter vaak op leuke items. Prinses Amalia is dan niet altijd meteen overtuigd. Haar moeder koopt het dan tóch, maar voor zichzelf. En dan komt het regelmatig voor dat, nadat Máxima het een paar keer heeft gedragen, Amalia zegt: “Ik heb trouwens dat ene shirt even uit jouw kast gepakt.” “Dat wist ik wel,” is dan meestal het antwoord. “Hij was voor jou, je moest gewoon even op mij zien dat het leuk is.”

Bron: Modekoningin Máxima, JAN Magazine, Claudia de Breij- Amalia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws