Dit kunnen we verwachten van prins Harry’s memoires

Er wordt al volop over het boek gespeculeerd.

Lees ook

Prins Harry werkt op dit moment met een co-auteur aan een boek vol memoires, dat later dit jaar wordt verwacht. Royal experts zijn er al volop mee bezig en vermoeden dat er positief over Queen Elizabeth geschreven zal worden. Ze verwachten daarentegen dat hertogin Kate er minder goed van afkomt.

Eind dit jaar

Prins Harry is samen met de Amerikaanse journalist J. R. Moehringer druk aan het werk. Naar verwachting zal hun tell-all boek eind dit jaar verschijnen. De verwachtingen zijn hooggespannen vanwege de vele ophef rondom de prins en zijn vrouw Meghan de afgelopen jaren. Vooral het interview bij Oprah Winfrey van ongeveer een jaar geleden deed bijzonder veel stof opwaaien.

De man die hij is geworden

In de zomer van vorig jaar bracht Harry een statement over het boek naar buiten. Daarin stond onder andere dat het ‘een accurate en volledig op waarheid gebaseerde’ vertelling van Harry’s leven tot nu toe zou zijn. Daar werd aan toegevoegd dat Harry de memoires ‘niet als prins, maar als de man die hij is geworden’ heeft opgeschreven. “Ik heb de hoop dat ik anderen door mijn verhaal te vertellen kan laten zien dat het niet belangrijk is waar we vandaan komen. We hebben meer met elkaar gemeen dan we denken”, aldus de prins in het statement.

Relatie met zijn oma vieren

De Britse journalist Omid Scobie, de co-auteur van het boek Finding Freedom, verwacht dat er in Harry’s boek alleen positieve dingen over Queen Liz zullen staan. “Harry doet enorm zijn best om zeker te weten dat er geen materiaal over de Queen of haar regeerperiode in het boek komt dat als negatief kan worden gezien. Hij wil haar leven en zijn relatie met haar juist vieren via de memoires. De pers wil graag dat het een boek wordt waarin mensen worden afgebrand en het Koningshuis wordt aangevallen, maar dit is natuurlijk zijn verhaal. Dat is zoveel meer dan alleen de laatste paar jaar als Hertog van Sussex”, aldus Scobie in de Royally Obsessed-podcast.

Commentaar op Kate

Royal commentator Kinsey Schofield heeft tegen GB News uit de doeken gedaan dat het boek voor hertogin Kate weleens wat minder fijn kan uitpakken. “Er worden zorgen geuit dat Harry misschien commentaar zal leveren op Camilla en de hertogin van Cambridge. Ik denk dat dat echt een fout van Harry zou zijn. Harry en Meghan willen graag sympathie van mensen, maar het is moeilijk om dat op te brengen als hun woorden en daden niet bij elkaar passen”, aldus Schofield.

Wij kijken enorm uit naar het boek en zijn benieuwd wat er daadwerkelijk allemaal in besproken zal worden. Nog een aantal maanden geduld!

Bron: Honey Nine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook