Altijd al buren willen zijn met Queen Elizabeth? Dit is je kans!

Je moet er flink wat geld voor neerleggen, maar dan heb je ook wat.

Lees ook

Droom je er altijd al van om bij Queen Elizabeth en de Cambridges in de buurt te wonen? Grijp je kans! Op Sandringham Estate staat een fors huis te koop. Helaas is de prijs daar ook naar…

Verschillende optrekjes

Queen Elizabeth heeft natuurlijk niet maar één huis. Ze brengt veel tijd door in Buckingham Palace, maar is ook vaak in Windsor Castle, Kensington Palace en Balmoral Castle te vinden. Een ander landhuis waar ze (rond de feestdagen) nog weleens een bezoekje aan wil brengen, is Sandringham House in Norfolk. Het grotere landgoed daaromheen heet Sandringham Estate, waar ook prins William en hertogin Kate een landelijk optrekje hebben. Koning Edward VII kocht dat landgoed in 1862, toen hij nog Prins van Wales was. Hij gebruikte het als buitenverblijf voor hemzelf en zijn verloofde, prinses Alexandra van Denemarken. Er zijn meerdere panden gebouwd, en laat eentje daarvan nou net te koop staan.

Station House

Het pand waar nu een ‘for sale’-bordje bij staat, heeft de bijnaam ‘Station House’. Het wordt aangeboden door Sowerbys, een lokale makelaardij. Op hun Instagram-pagina hebben ze een foto van het huis gedeeld. “Waar de Royal Familie ooit van de trein stapte wanneer ze naar hun verblijf in Norfolk reisden, staat dit once in a lifetime-pand uit een vorig tijdperk”, staat erbij geschreven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sowerbys (@sowerbysestateagents)

Foto’s van het interieur bekijk je hier via Sowerbys.

Pittig prijsje

‘Station House’ is een historisch pareltje dat dus vlakbij Sandringham House ligt, op koninklijk terrein. Het is gebouwd in 1898 en was eerst het Station Master House van de Queen. Vanaf 1969 werd het als familieoptrekje gebruikt, omdat het station toen werd gesloten. Het pand bevat drie slaapkamers, twee badkamers en drie receptiekamers. Elke kamer kijkt uit op prachtige Britse weilanden (waar je op een mooie zomerdag de royal kinderen kunt zien spelen) en je zit niet ver van het strand. Je krijgt dus flink wat, maar daar is het prijskaartje ook naar. Je hebt namelijk 1.195.000 pond (ongeveer 1.415.000 euro!) nodig om de eigenaar van het landhuis te worden. We vrezen dat Sowerbys gelijk heeft en het een once in a lifetime-kans is om zo’n prachtig historisch pand op een geweldige locatie te kunnen kopen.

Bron: Woman and Home | Beeld: BrunoPress, Instagram Sowerbys

Laatste nieuws

Zie ook