Trends in 2022 voor de inrichting van je tuin

Lees ook

De laatste jaren spenderen we meer tijd dan ooit aan de inrichting van onze tuin. Een nieuwe overkapping of de aanschaf van een tuinset zijn veelvoorkomende aanpassingen. Vooral het afgelopen jaar is de tuin een steeds belangrijker onderdeel geworden van een woning. Door het vele thuiswerken zoeken mensen graag een ontspannen plekje op tijdens de pauze of na werktijd. In onderstaand artikel doe je inspiratie op om jouw tuin helemaal klaar te maken voor de zomer van 2022.

Tijd om te ontspannen

De lange periode van thuiswerken brengt voor veel mensen stress met zich mee. Dit zorgt ervoor dat veel mensen na een lange dag werken verlangen naar een momentje om te ontspannen. De ideale locatie hiervoor is je tuin. Richt daarom een plekje in je tuin in waar je lekker tot rust kunt komen. Je kunt bijvoorbeeld een tuinbank kopen waarmee je een gezellig hoekje creëert in je tuin. Een stijl die dit jaar heel erg opkomend is, is de bohemian stijl. Creëer een rustige plek voor jezelf met sierlijke kussens, gezellige lampjes en warme dekens.

Een groene toekomst

Zowel binnen als buiten maken mensen steeds meer ruimte voor groen. Het zorgt niet alleen voor opvulling, maar het vrolijkt je huis en tuin ook nog eens op met fleurige kleuren. Dit kan in de vorm van planten, maar ook meubels en accessoires in verschillende natuurlijke aardse tinten. Groentinten die in 2022 veel gebruikt gaan worden zijn saliegroen en een subtiele groenbruine tint. Planten die dit jaar populair worden, zijn: siergrassen, fruitbomen, heggen en fleurige bloemen. Qua kleurenpalet hoeft het dus niet heel uitgebreid te zijn. Zorg ook voor wat rust in je tuin.

Duurzaamheid is hot

Ook dit jaar wordt duurzaamheid een nog belangrijker thema. Daarmee behoort duurzaamheid tot een van de belangrijkste tuintrends van 2022. Ben je nog op zoek naar nieuwe tuinmeubels? Dan zal je steeds meer meubilair tegenkomen dat is gemaakt van hergebruikt hout of hout met een keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Deze meubels zijn te herkennen aan het keurmerk FSC of PEFC. Maar wat ook helemaal hot is in 2022 zijn meubels met aluminium onderstellen en verlichting die brandt op zonne-energie. Dit zijn voorbeelden van meubels die gemaakt zijn van materialen met een lange levensduur.

Wil je jouw tuin nog nét dat beetje extra geven? Kijk dan eens naar een overzicht met tuinhuisjes.

In combinatie met bovenstaande tips maak je van een tuinhuisje de eyecatcher van jouw tuin. Een heerlijk plekje om te ontspannen met het hele gezin. En, al zin gekregen om vanaf je nieuwe duurzame tuinset te loungen in de zon, omringd door het groen? Wij wel!

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook