Nog een kleinkind van prinses Beatrix volwassen!

Graaf Claus-Casimir is vandaag 18 jaar oud geworden

Lees ook

Feest bij de Oranjes vandaag! Graaf Claus-Casimir, de enige zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien, is 18 jaar oud geworden. Wij doken een aantal kiekjes op uit de oude doos ter ere van zijn verjaardag.

Graaf Claus-Casimir

Graaf Claus-Casimir Bernhard Marius Max van Oranje-Nassau van Amsberg werd op 21 maart 2004 geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Hij is het tweede kind van prins Constantijn en prinses Laurentien en heeft twee zussen: ‘gravinfluencer’ Eloise (2002) en gravin Leonore (2006). Zijn volledige titel is ‘Graaf van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg’. Hij is de enige kleinzoon van prinses Beatrix. Koning Willem-Alexander en prins Maurits behoren tot zijn peetouders.

cc-1

Prins Constantijn en prinses Laurentien met een kleine Eloise en een baby Claus-Casimir, 10 oktober 2004. Beeld: BrunoPress, Get in the Picture

Claus-Casimir in 2012. © RVD – Z.K.H. Prins Constantijn

cc-2

Een jonge Claus-Casimir bij de lancering van het boek Mr Finney, 3 februari 2011. Beeld: BrunoPress, Get in the Picture

Kostschool

De eerste jaren van zijn leven groeide Claus-Casimir op in Brussel, maar in 2015 verhuisde het gezin naar Den Haag. Twee jaar geleden verruilde hij Nederland voor Schotland, omdat hij naar de kostschool Gordonstoun School ging. Prins Charles, prins Philip, prins Andrew en Zara Tindall hebben ook allemaal op die school rondgelopen en hij kwam voor in de hitserie The Crown. De meningen over de kostschool verschillen behoorlijk: waar prins Charles zijn tijd daar ‘een gevangenisstraf’ heeft genoemd, heeft Zara het er juist enorm naar haar zin gehad. De school heeft jarenlang bekendgestaan om een strak regime, maar daar is volgens prinses Laurentien geen sprake meer van.

“Het gaat goed met hem. Ik vind het geweldig om te zien dat hij nieuwe vrienden maakt en dat hij zijn eigen dingen ontwikkelt. Hij is heel ondernemend. Hij heeft samen met vrienden een kleine business opgezet en daar hebben ze een prijs voor gekregen, van Young Enterprise Scotland. Dat is gewoon hartstikke leuk om te zien, dat kinderen hun eigen pad kiezen. Het is zo mooi om mee te maken hoe hij daar bloeit. Echt bijzonder”, zei prinses Laurentien onlangs over haar zoon.

cc-3

Claus-Casimir met prins Constantijn en koning Willem-Alexander bij de jaarlijkse fotoshoot in Lech, 23 februari 2016. Beeld: BrunoPress, Patrick van Emst

cc-4

Claus-Casimir met prins Constantijn, prinses Laurentien, gravin Eloise en gravin Leonore tijdens de jaarlijkse fotoshoot in Lech, 26 februari 2020. Beeld: BrunoPress, Patrick van Emst

Eigen bedrijf

Wat we verder nog over de inmiddels 18-jarige graaf weten, is dat hij een eigen webshop heeft: Grails Plug. Daar verkoopt hij sneakers. Ook beheert hij de bijbehorende Instagram-pagina, waarop foto’s van schoenen in allerlei verschillende soorten en maten te vinden zijn. De pagina heeft inmiddels meer dan 10.000 volgers. Zou Claus-Casimir zijn grote zus achternagaan?

Nieuwe foto’s

Net als gravin Eloise is Claus-Casimir een stuk minder vaak in de schijnwerpers te vinden dan zijn beroemde nichten. Recent fotomateriaal is dan ook zeer schaars: hij wordt de laatste jaren eigenlijk alleen op de gevoelige plaats vastgelegd tijdens de jaarlijkse wintersportripjes naar Lech. Als wij een wens mochten doen voor zijn verjaardag, zou dat dan ook nieuw beeldmateriaal zijn. We zijn heel benieuwd hoe de volwassen prins er nu uitziet. Wie weet zien we wel nieuw beeld als hij besluit terug te keren naar Nederland. Hoe dank ook: happy birthday, Claus-Casimir!

Bron: Beau Monde, Blauw Bloed | Beeld:  © RVD – Jeroen van der Meyde, BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook