Meghan Markle en prins Harry delen groot nieuws

Eindelijk hebben we iets meer duidelijkheid.

Lees ook

Een paar maanden geleden vroegen wij ons nog hardop af waar de podcast van prins Harry en hertogin Meghan eigenlijk bleef. Een jaar na het sluiten van een miljoenendeal met Spotify was er namelijk nog altijd maar één aflevering van de royal podcast online gekomen. Goed nieuws: daar is nu toelichting op gegeven. 

Miljoenendeal

In 2020 sloten Harry en Meghan een deal met Spotify van maar liefst 38 miljoen euro. In ruil daarvoor zouden er regelmatig nieuwe afleveringen van hun royal podcast Archewell Audio verschijnen. Het bleef echter bij een kerstspecial van 35 minuten, die in december 2020 online werd geplaatst. Onder andere Elton John, Tyler Perry en hun eigen zoontje Archie spraken daarvoor een stukje in. Het was een leuke aflevering, ware het niet dat het daarna volledig stil bleef. Tot nu!

Statement

De Archewell Foundation, die Harry en Meghan samen hebben opgericht, heeft namelijk een statement naar buiten gebracht. “We worden aangemoedigd door de gesprekken die we met Spotify hebben gehad over ons gezamenlijke doel. We werken nauw samen met hun team aan strategieën waarmee we bewustzijn bij makers kunnen creëren, het verspreiden van misinformatie tegen kunnen gaan en transparantie kunnen aanmoedigen.” Ze verwijzen daarmee naar januari van dit jaar, toen Harry en Meghan hun zorgen uitspraken over het gemak waarmee mensen misinformatie verspreiden via podcasts op Spotify. Onder andere de podcast van Joe Rogan deed veel stof opwaaien.

Deze zomer?

In het statement wordt niet expliciet gesproken over nieuwe afleveringen van de podcast. Hoe we dan toch weten dat ze op de planning staan? Een woordvoerder van Archewell Audio heeft het aan Page Six vermeld. De afleveringen zouden vanaf aankomende zomer te beluisteren zijn. Een specifieke datum is nog niet gegeven, dus er is nog altijd reden voor een slag om de arm. Wij zijn in elk geval erg benieuwd en wachten wederom geduldig af…

Bron: HELLO! Magazine, Page Six, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook