Royal push presents: deze cadeaus kreeg Kate na de geboorte van haar kinderen

Het draait natuurlijk om de baby. Maar royals zien ook meteen de kans voor een fonkelend nieuw sieraad.

Lees ook

Negen maanden lang een kind dragen en het dan ter wereld brengen, het is niet niks. Vandaar misschien de opmars die push presents de laatste jaren maakt, ook in koninklijke kringen.

Push present

Ja, we horen je denken, een push present? Een watte? Net zoals de naam al aangeeft, is een push-cadeau een geschenk dat een vrouw doorgaans van haar partner of echtgenoot krijgt, kort nadat zij van het kind is bevallen. Hoewel sommige mensen het gevoel hebben dat het verwelkomen van een baby het enige geschenk is dat een nieuwe moeder echt nodig heeft, zien anderen het als een kans om te worden beloond voor hun harde werk met een push-cadeau ofwel push present. Kylie Jenner kreeg bijvoorbeeld een nieuwe Ferrari na haar bevalling van dochter Stormi. De royals doen ’t iets subtieler.

Teddyberen en diamanten

Als het om omvang gaat dan, want goedkoop zijn de bevallingscadeaus niet. Prins William zou een van de eersten zijn die push presents ook in koninklijke kringen introduceerde, als een nieuwe traditie. Hij gaf zijn Kate na de geboorte van ieder kind een push-presentje. Toen prins George in 2013werd geboren kreeg kersverse moeder Kate een hangertje met de volledige naam van de baby erin gegraveerd, plus een 18-karaats witgouden ring bezet met diamantjes van juwelenmerk Annoushka (nog altijd verkrijgbaar voor 1500 euro). Deze eternity ring draagt Kate altijd aan dezelfde vinger als haar trouwring en iconische verlovingsring.

De drie ringen die Kate Middleton draagt: de bovenste is waarschijnlijk het push-presentje dat ze in 2013 kreeg. Beeld: BrunoPress

In de categorie meer bescheiden cadeautjes: Kate kreeg ook een limited edition Teddybeer van het chique warenhuis Harrods om de geboorte van prins George te vieren. Prins William heeft flink uitgepakt, in ieder geval!

Na de geboorte van prinses Charlotte in 2015 werd hertogin Kate gezien met een paar oorbellen van een van haar favoriete sieradenontwerpers, Kiki McDonough. De oorhangers met amethisten, diamant en toermalijn zijn volgens velen een push present dat William na de komst van zijn dochtertje aan Kate gaf. Naar verluidt werden de oorbellen speciaal voor Kate ontworpen, en naar schatting betaalde Wills er ruim 4000 euro voor.

De hertogin van Cambridge met haar Kiki McDonough-oorbellen, een ander vermeend push-presentje van haar man. Beeld: BrunoPress

En wat de Duchess kreeg na de geboorte van prins Louis in 2018? Dat blijft vooralsnog een raadsel. Kort na de bevalling werd de hertogin met een fonkelende ring aan haar vinger gezien, die al snel het etiket push present kreeg. Na een duik in de archieven bleek echter dat Kate de ring jaren geleden ook al eens had gedragen, en dat ze hem dus niet na de geboorte van Louis had gekregen.

De push presents voor Meghan

Ook prins Harry doet aan het uitdelen van push presents, bleek wel uit de nieuwe ring die na de geboorte van Archie aan Meghans vinger schitterde. Het gaat om een speciaal voor de hertogin ontworpen eternity ring van juwelier Lorraine Schwarts. De ring bevat een smaragd, de geboortesteen van Archie, een saffier, de geboortesteen van Harry, en een peridoot, de geboortesteen van Meghan. De Sussexjes zijn dól op symbolisme!

Ook is Meghan gezien met sterrenbeeld-hangertjes die zowel naar Archie als naar dochtertje Lili verwijzen – misschien heeft een gulle prins Harry daarvoor ook de portemonnee getrokken?

Meghan Markle met de sterrenbeelden van Archie en Lili in diamant om haar nek. Beeld: BrunoPress

Drie ringen voor Máxima

Ook koning Willem-Alexander heeft zijn vrouw op drie attente push presents getrakteerd. Na de geboorte van elke dochter kreeg Máxima een gloednieuwe ring cadeau, en geen bescheiden exemplaren ook. De robijnen ring die Máxima bij haar oudste dochter cadeau kreeg, draagt prinses Amalia op de portretten voor haar achttiende verjaardag. Bij de geboorte van prinses Alexia werd de koningin getrakteerd op een ring met drie banden vol diamantjes en in het midden een zeldzame oranjeroze padparadscha-edelsteen. En tot slot kwam WA na de geboorte van prinses Ariane met een strakke, art deco-achtige ring met gigantische witte edelsteen in het midden aanzetten. Zo gek klinkt ’t niet, de push present-trend!

Bron: Express, Cheatsheet, Harper’s Bazaar UK, Modekoningin Máxima | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook