Het verhaal achter de bijzondere broche van Kate Middleton

Het wordt al lange tijd door royals gedragen.

Gisteren was het de (Noord-)Ierse feestdag St. Patrick’s Day en dus lieten de Britse royals zich weer van hun beste kant zien. Prins William en hertogin Kate liepen mee in de parade, begeleid door de Irish Guards. Kate droeg een bijzonder sieraad met een rijke geschiedenis. Datzelfde sieraad is namelijk door meerdere leden van de Royal Family gedragen.

Shamrock broche

Kate zag er zoals altijd weer prachtig uit. Ze droeg een donkergroene jas van Laura Green London en combineerde die met een hoedje van Lock and Company. De pumps in een bijpassende tint groen zijn van Emmy Londen. Op haar jas droeg ze het detail waar het allemaal om draait: een gouden broche van Cartier in de vorm van een shamrock (klavertje drie, het symbool van Ierland), met een klein groen steentje in het midden. Hieronder is het sieraad goed in beeld:

kate-sieraad

Beeld: BrunoPress

Meerdere generaties

Wat er zo bijzonder is aan het sieraad? Het is vroeger ook gedragen door de Queen Mother. Na haar dood in 2002 nam prinses Anne de broche over. Zij werd ermee gespot op meerdere evenementen die gerelateerd waren aan de Ierse infanterie. Kate droeg de broche voor het eerst in 2011. Sindsdien is ze de enige uit de Royal Family die met het sieraad gespot wordt. Hieronder zie je hoe de Queen Mother, prinses Anne en Kate het sieraden rocken:

Beeld: BrunoPress

Traditiegetrouw

De hertogin draagt het bijzondere sieraad dus al meer dan tien jaar met trots. Elk jaar wordt het voor St. Patrick’s Day op een groene jas gespeld en dit jaar was dus geen uitzondering. Of het echter van haarzelf is, is niet duidelijk. Er wordt vaak beweerd dat het sieraad eigendom is van de Irish Guards. Volgens sieradenblogster Ella Kay wordt de broche “uitgeleend aan royal ladies die geassocieerd worden met het Ierse leger”. Het is hoe dan ook een prachtig stukje goud, dus we hopen het de komende jaren nog vaak te zien shinen tijdens St. Patrick’s Day!

Bron: Town and Country, What Kate Wore | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws