Onmisbaar voor iedere vrouw: een draadloze oplader

Heb je er ook zo’n hekel aan, het grote aantal kabels in het interieur thuis? Ze laten een ruimte vaak al snel erg rommelig ogen. Daarbij is het lastig om de verschillende kabels weg te werken.

Waar je voor de kabels van een geluidsinstallatie of televisie een kabelgootje gebruikt, is dat voor de iPad oplader lastig. Tegenwoordig ontkom je haast niet aan het grote aantal kabels, met de diverse elektronische apparaten die men in huis gebruikt. Denk aan de opladers van de telefoons, de opladers van de tablets, een oplader voor je smartwatch, enzovoorts. Een manier om de kabels zo min mogelijk op te laten vallen is het gebruik van een draadloze oplader voor je telefoon of iPad! Heb jij al een draadloze oplader op de bijzettafel naast je bank liggen? Steeds meer mensen kiezen voor deze optie! 

Voordelen van een draadloze oplader

Bij een regulier model oplader zal het uiteinde altijd vrij beschikbaar moeten zijn als je de telefoon of tablet op wilt laden. Het maakt dat het wegwerken van zo’n kabel lastig is. Bij een draadloze oplader is dit makkelijker. Je legt de oplader op een vaste plek, of bouwt deze zelfs in een bijzettafel of dressoir. Waar het uiteinde van een oplaadkabel vaak een doorn in het oog is, geldt voor een draadloze oplader dat deze vaak bijzonder fraai ontworpen is. Je hebt daarnaast de keuze uit modellen in het wit en zwart. Welke kleur past het beste bij de rest van het interieur in je woning? 

Een derde voordeel van een draadloze oplader is dat je hier in de basis ieder elektronisch apparaat mee op kunt laden. Voorheen had je voor de Samsung telefoon van je dochter een andere oplader nodig, dan voor de iPhone van je partner. Met een draadloze oplader heb je nog maar één oplader nodig, waarmee je straks alle apparaten oplaadt. Je profiteert van veel minder kabels in je woon-, slaap- of eetkamer! 

Nadelen van een draadloze oplader 

Zitten er dan echt alleen maar voordelen aan een draadloze oplader? Dat is niet het geval, deze opladers kennen ook een aantal nadelen. Zo neem je de draadloze oplader minder makkelijk mee. In het openbaar vervoer en op het werk heb je baat bij een compacte oplaadkabel. Daarbij is nog niet ieder toestel geschikt voor draadloos opladen. Voldoende reden om naast je draadloze oplader ook een reguliere iPad-oplader te kopen. 

Spreek een plek af om de opladers op te bergen

Om te voorkomen dat je straks alsnog met een groot aantal oplaadkabels in je interieur zit, is het verstandig om samen met je gezinsleden een plek af te spreken waar de kabels bewaard worden. Zorg bijvoorbeeld voor een handig opbergdoosje in het tv-meubel, of zorg voor een bakje op de onderste plank van je bijzettafel. Door de opladers hier steeds in op te bergen, blijft je interieur strak en naar jouw smaak! 

Tip: vergeet niet het hoesje van je smartphone of iPad aan te laten sluiten bij de stijl van je interieur en het plaatje is helemaal compleet!

Laatste nieuws