De Caribische tour van de Cambridges dag 3: cultuur, glitter & glamour!

Van een kaki jeans waarin Kate wordt vergeleken met Lara Croft tot een spetterende glitterjurk: de hertogin van Cambridge heeft héél wat verschillende outfits ingepakt voor deze royal tour!

Prins William en hertogin Kate maken een royal tour door het Caribisch gebied en het moge duidelijk zijn dat ze niet alleen handbagage mee hebben genomen. Wát een outfits komen er uit de koninklijke koffers!

Op dag drie van de Caribische tour bezochten de Cambridges full-on tourist mode een archeologische opgraving om vervolgens helemaal uit te pakken voor een glam receptie tussen de Maya-ruïnes.

Bezoek aan Belize

Sinds afgelopen weekend zijn prins William en hertogin Kate te vinden een Belize, een land in Midden-Amerika waarvan Queen Elizabeth symbolisch koningin is, om daar het 70-jarig troonsjubileum van Her Majesty te vieren. Ze hadden het slechter kunnen treffen: terwijl William en Kate een week lang in het zonovergoten Caribisch gebied mogen vertoeven om de Queen te vertegenwoordigen, moeten Charles en Camilla het doen met een tweedaags bezoek aan Ierland.

Doe maar makkelijk

Maandag bezochten de Cambridges een eeuwenoude Maya-ruïne, waarbij ze voor lekker casual en praktisch gingen. We hebben de Duke and Duchess zelden zó dressed down gezien. Al viel ook deze toeristische look bij royal fans in de smaak. In reacties op de foto’s van dit bezoek gonsde het van de vergelijkingen met Lara Croft en Indiana Jones.

Beeld: BrunoPress

Zo zie je maar: je hoeft als royal maar iets in kakikleur uit de kast te trekken en je bent meteen een gevierd avonturier. De avonturenfilm-vibes waren nog maar aanwezig tijdens een bezoek aan een militair trainingsgebied in de jungle.

Beeld: BrunoPress

Glam time

Groot was het contrast met de outfits waarin de Cambridgejes een paar uur later verschenen. Aan het einde van de dag werden ze ontvangen tussen de Maya-ruïnes van Cahal Pech voor een speciale receptie van de Gouverneur Generaal van Belize, waarbij het jubileum van Queen Elizabeth gevierd werd. Naast de Belizaanse premier en andere politici waren er ook een aantal Bekende Belizanen van de partij. Tijd voor een feestje bij zonsondergang!

Beeld: BrunoPress

De Duchess of Cambridge liet wederom zien dat ze het nieuwe glamour-gezicht van de Windsors is. Met een roze glitterjurk van het label The Vampire’s Wife (ze droeg eerder dit groene ontwerp), hooggehakte zilveren sandalen van Jimmy Choo en een paar statement oorbellen die we nog van de laatste James Bond-première kennen, was Kate een niet te missen verschijning. Haar clutch met geborduurd Mayaans motief geeft het geheel een local touch.

En weer door

Bij de receptie hield prins William een speech in naam van zijn oma. “Dames en heren, ik voel me vereerd om de meest hartelijke groeten over te brengen van mijn grootmoeder, de koningin van Belize, ter gelegenheid van haar platinajubileum.” Maar Wills sprak ook namens de Cambridgejes zelf: “Catherine en ik zijn diep geraakt door het warme welkom dat de Belizanen ons hebben gegeven.” – een opvallende uitspraak, aangezien er nogal wat protesten waren tegen het koninklijk bezoek – “We zouden willen dat we langer hadden kunnen blijven.”

‘Helaas’ voor de Duke & Duchess moeten de twee vandaag door naar de volgende Caribische bestemming: Jamaica. Tijdens de receptie vertelde prins William dat prins George, prinses Charlotte en prins Louis ondertussen thuis in Londen de locatie van hun ouders bijhouden op een kaart. Awh!

Bron: Hello Magazine, Town & Country Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws