Prinses Beatrice draagt een royal favoriet

Hét fashion item van de week is deze nieuwe jurk van prinses Beatrice. Waarom is-ie zo spraakmakend?

Lees ook

Laat de lente maar komen! Prinses Beatrice geeft alvast een inkijkje in haar voorjaarsgarderobe en laat maar weer eens zien dat royal fashion nooit uit de mode raakt.

Zomerjurken

We krijgen dit jaar al vroeg te zien wat de koninklijke modetrends zijn voor de komende zonnige maanden. Doordat hertogin Kate momenteel een royal tour maakt in het Caribisch gebied hebben we de eerste fladderende zomerjurken en zonnebrillen al voorbij zien komen. Maar ook de Yorkies verrasten afgelopen weekend met een zomerse verschijning.

Terwijl moeder Fergie, de hertogin van York, aan de Pools-Oekraïense grens staat om vluchtelingen op te vangen, waren prinsessen Eugenie en Beatrice heel ergens anders te vinden. De York-zussen werden in het publiek gezien bij de Grand Prix van Bahrein.

Prinses Beatrice en prinses Eugenie in Bahrein, maart 2022. Beeld: BrunoPress

Op liefdadigheidsgebied mogen ze voor deze keer dan een stuk lager scoren dan hun moeder, maar toch was het een happy moment voor royaltyfans om dit uitje te zien. Sinds prinses Eugenie en prinses Beatrice moeder zijn geworden – beide zussen verwelkomden in 2021 hun eerste kind – zien we ze niet vaak meer samen op pad.

De jurk van prinses Beatrice

En vooral de zomerjurk van prinses Beatrice was hot topic onder royaltyliefhebbers de laatste dagen. Ze droeg namelijk een romantische maxi-jurk van Zimmermann naar het circuit. Een merk dat haar na aan het hart ligt, want ze droeg ook een jurk van het label op haar officiële verlovingsfoto’s.

Prinses Beatrice en hubby Edoardo Mapelli Mozzi in Bahrein. Beeld: BrunoPress

De jurk behoort tot de nieuwe collectie van het merk en is dus ook nog steeds verkrijgbaar (hier shop je hem voor 965 euro). Prinses Beatrice is niet de enige royal die graag haar winkelmandje vult bij Zimmermann. Het Australische merk is ook enorm in trek bij onze eigen koningin Máxima:

De zomerse, luchtige jurken zijn ook besteed aan de Zweedse prinses Madeleine:

 

Prinses Madeleine in een blauwe Zimmermann, zomer 2021. Beeld: BrunoPress

De hertogin van Sussex droeg een Zimmermann-japon naar Fiji, back in the royal days:

Beeld: BrunoPress

In Australië draag je Australisch design, weet de hertogin van Cambridge:

Kate Middleton op Manly Beach, Sydney, 2014. Beeld: BrunoPress

De bloemenpracht van de jaarlijkse Chelsea Flower Show leent zich uitstekend voor de romantische ontwerpen van Zimmermann, laat Sophie, gravin van Wessex, ook zien. Wat ons betreft goede fashioninspiratie voor tuinfeesten of zomerbruiloften.

Gravin Sophie in 2018. Beeld: BrunoPress

Onder alle royal fans van Zimmermann bevindt zich uiteraard ook de uit Australië afkomstige kroonprinses Mary van Denemarken, die een kast vol van de japonnen heeft. Nicky Zimmermann, de ontwerper achter al deze romantische creaties, is zelf behoorlijk verrast door haar clientèle (waaronder ook celebs als Chrissy Teigen, Kendall Jenner en Beyoncé). Vooral het moment waarop Kate Middleton een jurk van haar hand droeg, was een keerpunt in haar carrière. “Het was een complete verrassing. We zagen het op hetzelfde moment op televisie als iedereen. Het was ongelooflijk”, vertelde Nicky Zimmermann eerder aan Fashionista. Vanaf dat moment stonden er rijen mensen voor de deur om haar jurken in te slaan.

En na het zien van bovenstaand lijstje, denken we dat we ons ook maar in de rij aansluiten om een paar zomerjurken in te slaan. Bedankt voor de inspiratie, Beatrice!

Bron: Hello! Magazine, Fashionista, Elle US, Nine Honey | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook