Harry en Meghan bij de Oscars? Dit is wat je (vooral niet) moet verwachten

Shinen de Sussexjes dit weekend op de rode loper?

Lees ook

Een paar weken geleden stonden Harry en Meghan nog als grote verrassing op het podium bij de NAACP-awards. En nu klinken er steeds meer geruchten dat het ex-royal paar zomaar eens hun opwachting zou kunnen maken bij de Oscars komend weekend. Wat denk jij: sterk staaltje wishful thinking, of zouden de Sussexjes echt verschijnen?

Speculaties rond Sussexes

Het is nooit lang stil rond Harry en Meghan, hoe graag ze het zelf ook anders hadden gezien. Nu zijn er weer verschillende bronnen die er lustig op los speculeren. Zo zouden er namelijk geruchten gonzen dat Sussexjes dit weekend verschijnen bij de Acadamy Awards, oftewel de Oscars. Jawel: een royaal randje aan het bekende event met z’n gouden awards.

Hoe zit het?

Eerlijk is eerlijk: Beau Monde ziet het nog niet helemaal gebeuren. Een belangrijke bron van het gerucht, die door tabloid-site Daily Express wordt aangehaald is namelijk een willekeurige tweet, die drie donders overtuigende redenen uiteenzet voor de aanwezigheid van Harry en Meghan.

De tweet haakt in op een gesprek tussen Mirzaei Films, die de Oscar-genomineerde docu Three Songs for Benazir heeft geproduceerd, met de Britse prins. “1. Deze film is te zien op Netflix, 2. De Oscars zijn komende zondag, 3. Meghan’s vriendin Serena Williams is aanwezig vanwege King Richard”, stelt het zelfbenoemde royalty-analyse-account. “All deze dingen wijzen erop dat Harry & Meghan bij de Oscars, of in elk geval de Netflix-feesten eromheen, aanwezig zullen zijn”. Uh. Sure?

Koninklijke entertainment

Of course, we krijgen geen genoeg van H+M in high glam. Ook zou het een prachtig gebaar zijn als de royals tijdens de ceremonie verschijnen. Zo zou het vanwege de documentaire Three Songs for Benazir, over het door Harry zo geliefde Afghanistan, niet gek zijn als Harry en Meghan de Academy Award voor beste korte documentaire presenteerden.

Ook is het natuurlijk waar dat Harry en Meghan via hun Archewell Foundation nauwe banden hebben met mega-producent Netflix. Maar goed: zoveel mensen hebben nauwe banden met de streamingplatforms. Dat betekent nog niet direct dat zij dan ook bij prestigieuze awardceremonies aanwezig zijn.

Het zit namelijk zo: een bron meldt aan The Sun dat de duke en duchess eind vorig jaar uitgenodigd zouden zijn voor de feestelijke avond. Maar dat is niet de eerste keer – zo zouden de Sussexes ook bij een voorgaande editie al een uitnodiging afgeslagen hebben. De samenstellers van de prestigieuze guest list hebben daar in elk geval lak aan gehad, en het dit jaar dus gewoon opnieuw geprobeerd.

Herdenking

Kortom: de geruchten lijken gebaseerd op weinig harde feiten en héél veel speculatie. What’s next: verwachten we Queen Liz straks ook bij de Acadamy Awards om haar nieuwe buurvrouw Olivia Colman te supporten bij haar nominatie? Uiteraard zouden we dit bijzonder graag zien (Queen Liz op de rode loper, can you imagine?!), maar het is net zo likely als Harry en Meghan, wat ons betreft.

Ook schrijven verschillende oplettende bronnen al dat een verschijning van Harry bij de Oscars in het bijzonder als een steek onder water zou voelen voor de Britse royals. Zo zou hij namelijk verstek laten gaan bij de herdenkingsdienst voor zijn opa om veiligheidsoverwegingen. Maar wel bij een decadent feest verschijnen als de Oscars? Oei…

Kortom: wij gaan er in elk geval niet vanuit. Then again – het zou niet de eerste keer zijn dat Harry en Meghan de wereld weten te verrassen!

Bron: Daily Express, Honey Nine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook