Living the dream: deze Bridgerton-ster woont in een echt kasteel

Ook buiten de opnamen is het goed toeven voor Marina Thompson.

We dromen er allemaal van om in de Bridgertonwereld te leven. De drama! De pomp and circumstance! De romantiek! Er is zoveel te beleven rond de fantastische estate….we zwijmelen er graag bij weg. Maar voor actrice Ruby Barker houdt haar leven als kasteeldame niet op na de opnames, vertelt ze.

Ruby en Marina

In Bridgerton speelt ze natuurlijk Marina Thompson, die in het eerste seizoen de nodige drama meemaakt. Van verborgen zwangerschap tot diepe rouw – het gaat voor de jonge socialite allemaal niet van een leien dakje. Ondanks alle drama in Marina’s leven, was het volgens Ruby altijd dolle pret op de set.

“Ik zou het omschrijven als een soort bonkers roadtrip langs elk statig huis in de UK”, deelt ze. “Het was gewoon met de lads op tour – Let’s go.”

Faam

De overweldigende populariteit van Bridgerton had de jonge Ruby niet helemaal zien aankomen. “Ik wist niet hoe huge het zou zijn, maar ik wist dat het populair zou worden omdat ik het script had gelezen. Het lag voor me en ik kon zien dat dit een hit werd, maar ik wist niet per se hóe populair het zou worden.”

Dat de serie uitkwam tijdens de lockdown, zorgde ervoor dat Ruby niet direct door paparazzi achtervolgd werd of een spotlight op zich had staan buiten de opnames. “Ik was best dankbaar dat ik toen in lockdown zat. Wat als de wereld open was geweest tijdens de release en we op straat lastiggevallen zouden worden?” vertelt ze. Maar door de pandemie verliep het allemaal anders, en daar ging de 25-jarige actrice slim mee om: “De interacties waren vooral online en je kan altijd je telefoon uitzetten – je hebt zelf de controle en daar ben ik dankbaar voor.”

Kasteeldame

Maar ook búiten de opnames van Bridgerton is Ruby een echte kasteeldame. Ze vertelt enthousiast over haar optrekje in Leeds: “Het is een echt 19e eeuws kasteel, gebouwd in 1846, op z’n eigen lap grond.” Maar dat betekent niet dat Ruby dan ook echt een balzaal, eindeloze slaapkamers en de meest luxeuze badkamers en inloopkasten tot haar beschikking heeft. “Het kasteel is omgebouwd naar een stel appartementen, en er wonen daar allerlei verschillende families. Ik woon in één van de coach houses, dus dat is waar de paarden en koetsen vroeger stonden”, vertelt ze.

En dat wonen in een kasteel bevalt haar prima. “We delen de ruimte – het gras, het bos, de moestuin, en het dak. We noemen het de Happy Commune“, deelt ze enthousiast. “De kinderen zijn zo schattig. Er zijn allemaal kleine kindjes – het zijn echt net prinsen en prinsessen die daar de hele dag rondrennen.” Kortom: Ruby acteert niet alleen de droom, maar lééft ‘m ook gewoon.

Wij zetten in elk geval vanuit ons bijzonder-niet-chateauwaardige stulpje maar de volgende episode van Bridgerton aan. Kunnen we tóch een beetje meegaan in die fantasie.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Netflix, Bridgerton

Laatste nieuws