Zweedse kroonprinses Victoria gaat hele week voor glamour

Van highlighter-roze outfit naar blauw broekpak: wij zijn fan.

Lees ook

Je let een paar dagen niet op, en opeens trekken ze in het hoge noorden de meest prachtige looks uit de kast. Geen tiara time dit keer, maar wel meerdere prachtige, glamoureuze looks van kroonprinses Victoria. Haar staat ook echt álles namelijk, bewijst ze deze week maar weer.

Royaal roze

Bij Beau Monde zijn we niet vies van een beetje roze – ook niet als de tint dusdanig fel is dat je er eigenlijk alleen naar kunt kijken met een zonnebril. Vergelijkingen met highlighters waren hier op de redactie niet van de lucht, maar eerlijk is eerlijk: deze look is precies het soort statement outfit waarvan we graag zouden zien dat royals zich er vaker aan wagen. In deze eye-catching outfit was de kroonprinses dit weekend te gast bij een gala ter ere van het 100-jarig bestaan van de Zweedse Studentenbond.

Royal fashion-site UFO No More wist de felroze rok te herleiden tot een conscious modelletje van de H&M. Tja, het blijven Zweden. Ondanks het ‘normale’ merkje van deze rok, betaal je er toch al gauw zo’n €300 euro voor. Maar goed, dan heb je ook wat. In combinatie met de zwarte one-shoulder top, matchende roze pumps en een stel vrolijke oorbellen, bewijst Victoria hier haar excellente gevoel voor mode. En dat is maar goed ook, want zoals The Court Jeweller opmerkt: voorzitter van de Zweedse Studentenbond Oscar M. Wiik, die de kroonprinses mocht ontvangen, heeft zijn styling tiptop in orde met matchende nagels, vlinderdas en pochet. Plusje voor de heer Wiik, en plusje voor Victoria dat ze niet onderdoet voor zijn tot in de puntjes verzorgde look.

Recyclen in diepblauw

Vervolgens verscheen Victoria maandag in een bekende donkerblauwe jurk bij een evenement in Stockholm. Hier was het haar taak om verschillende beurzen en prijzen uit te reiken aan baanbrekende onderzoekers en veelbelovende academici. Ook de academie zelf heeft namelijk royale banden: die is in 1753 opgericht door koningin Lovisa Ulrika.

victoria glamour
Bij de Koninklijke Zweedse Academie in royaal blauw. (Beeld: Brunopress)

Voor deze koninklijke taak zien we de kroonprinses nét niet in vol ornaat, maar de hoeveelheid glamour en royal decorum hier worden uiteraard alsnog gewaardeerd. Ook deze jurk is afkomstig uit de H&M Conscious-collectie, alhoewel je de jurk niet preciés op deze manier in de winkels zult aantreffen. De modebewuste kroonprinses heeft er namelijk een stel mouwtjes aan laten meten, en de boel een sparkling randje gegeven. Deze jurk zagen we haar ook al dragen in 2020 op portretten ter gelegenheid van haar 10-jarig huwelijk met haar geliefde Daniel. Ze is trouwens niet de enige fan, want ook koningin Letizia heeft hem in haar garderobe hangen.

Zakelijke glam

En ten slotte: dit hardblauwe broekpak waarin Victoria dinsdag een congres bijwoonde aan de Stockholmse universiteit voor Wereld Water Dag. Ze maakte hier haar opwachting in matchende blazer en pantalons van Rodebjer, met daarbij een klassieke witte bloes en een stel kittige hakken van Gianvito Rossi, schrijft UFO No More. Dit vinden we nog eens een mooi staaltje power dressing: de prinses komt zakelijk, zelfverzekerd, én stylish over.

Beeld: BrunoPress

Het congres waar de kroonprinses aanwezig was, stond in het teken van héél véél water. Zo werd hier de winnaar van de Stockholm Water Prijs bekendgemaakt. Dit jaar gaat die prijs naar de bijzonder hoogleraar Wilfried Brutsaert, voor zijn werk op het gebied van waterverdamping en klimaatverandering. Zo’n blauw pakkie van Victoria is dus helemaal passend bij het thema!

Bron: Instagram @kungahuset, UFO No More, The Court Jeweller | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook