Ondertussen in Ierland: Charles en Camilla zijn ook on tour

Je zou 't bijna vergeten door de vele belevenissen van William en Kate deze week, maar Charles en Camilla maken óók een royal tour. En dat gaat er net iets anders aan toe...

Terwijl prins William en hertogin Kate het platinajubileum van Queen Elizabeth mogen vieren in het zonovergoten Caribisch gebied, moeten prins Charles en hertogin Camilla het met een bestemming dichter bij huis doen. Op naar Ierland!

Royals on tour

Queen Elizabeth stuurt dit voorjaar meerdere familieleden de grens over om haar jubileumjaar te vieren. Voor haarzelf zit verre reizen maken er helaas niet meer in, dus mogen de andere royals wat koninklijke allure over de wereldbol verspreiden. Hertogin Kate en prins William bezoeken Belize, Jamaica en de Bahamas, prinses Anne gaat naar Papoea Nieuw-Guinea, prins Edward en gravin Sophie doen Antigua en Barbuda, St Lucia, St Vincent en de Grenadines aan. En prins Charles en hertogin Camilla? Die mogen naar Ierland.

Het hele eiland welteverstaan, dus zowel Noord-Ierland (onderdeel van het Verenigd Koninkrijk) als buurland Ierland. Toch nog een beetje een echte ’tour’. En hoewel er voor hen geen tropische bestemming is weggelegd, maken Charles en Camilla er het beste van. Kijk mee!

Op de fiets

Verschil moet er zijn. Terwijl William en Kate tussen het koraal duiken, Maya-tempels bezoeken en strandwandelingen maken, is het de royal duty van Charles en Camilla om in een klein Noord-Iers dorpje handjes te schudden. Op de eerste dag van hun tour bezochten de prins van Wales en de hertogin van Cornwall het dorp Cookstown. We kregen er een beetje Koningsdagvibes bij, met dansende basisschoolkinderen en een jolig tandemfiets-moment. Zelf deelden ze er dit filmpje van. Aanrader: zet je geluid aan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Clarence House (@clarencehouse)

Ook heeft prins Charles zichzelf als doel gesteld om ter ere van het 70-jarig troonsjubileum van zijn moeder 70 groepen van 70 bomen te planten. Iets wat helemaal in zijn natuurbeschermingsstraatje past. Dat doet Charles niet alleen, hij krijgt daarbij hulp van het hertogdom van Cornwall. Het is dit jaar namelijk óók 70 jaar geleden dat Charles hertog van Cornwall werd – een van zijn inmiddels vele titels. Krijgt Noord-Ierland er een dezer dagen ook ’n paar bomen bij?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Clarence House (@clarencehouse)

Alleen verder

Nog een contrast: waar de Cambridges een week lang on tour zijn, moeten prins Charles en hertogin Camilla alles in twee dagen zien te proppen. Om toch zoveel mogelijk locaties aan te doen, zullen de twee regelmatig opsplitsen. Niet erg gezellig, wel lekker praktisch. En laat dat nu precies zijn hoe Charles het koningschap wil gaan aanpakken.

Bron: Nine, Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws