De Caribische tour van de Cambridges dag 5: (geen) excuses, oranje boven en een nieuwe prinsessenjurk

De Duchess gaat voor sprookjesprinsessen-stijl!

Lees ook

Prins William en hertogin Kate brachten gisteren nog een dag in Jamaica door als onderdeel van hun Caribische royal tour. En wederom ging dat niet zonder slag of stoot, maar wel met fabulous fashion. Kijk mee!

Tweede dag in Jamaica

De Cambridges zijn in het Caribisch gebied om daar het 70-jarig troonsjubileum van Queen Elizabeth te vieren. Al koos Kate gisteren voor een outfit die ook tijdens een feestje ter ere van onze koning niet had misstaan. Voor wie het aanstaande Koningsdag op chic wil spelen: de hertogin laat zien hoe je je stijlvol ‘oranje boven’ kleedt.

Beeld: BrunoPress

Kate Middleton combineerde een stak wit pak van Alexander McQueen (ja, die van haar trouwjurk), met een oranje blouse van Ridley Londen. Een opvallende keuze, want oranje staat bekend als de enige kleur die de hertogin nóóit draagt, omdat Queen Elizabeth er een grote afkeer van zo hebben. Laat het de Oranjes niet horen… Sinds ze in Jamaica is geland, heeft hertogin Kate zich ook bewezen als echte vintage-fan. Na een vintage blouse en een vintage jurk droeg de Duchess op woensdag een vintage handtas bij zich.

Overdag bezochten prins William en hertogin Kate de minister-president Jamaica, Andrew Holness, en zijn vrouw. Een bijzondere ontmoeting, want Holness beloofde toen hij verkozen werd dat hij een republiek van Jamaica wil maken. En daarmee dus vaarwel wil zeggen tegen Queen Elizabeth als symbolische monarch. No hard feelings tegenover William en Kate, in ieder geval, want Holness gaf de Cambridges een uiterst exclusieve fles rum à 700 dollar cadeau.

Beeld: BrunoPress

Verder op de planning stond een bezoek aan een opleiding voor opvoedings- en onderwijsexperts, een kijkje in de klas van de Shortwood Practising Primary and Infant School, en een rondleiding door een ziekenhuis. Je zou zeggen dat zo’n lange dag op torenhoge pumps genoeg is, maar na al deze afspraken mochten William en Kate zich nog klaarmaken voor een galafeestje. En dat deden ze met verve!

Geleend van de Queen

We zagen Kate eerder deze week al in een spetterende, roze glitterjurk, en een diner met de Gouverneur-Generaal van Jamaica was de volgende gelegenheid om in een nieuwe japon te verschijnen. De Duchess ging gekleed in een smaragdgroene jurk van Jenny Packham – dé designer achter de meester glamourmomenten van Kate – gepaard met diamanten en smaragden sieraden uit de juwelenkist van Queen Elizabeth. Een sprookjesachtige verschijning!

Al is dat ‘sprookjesachtige’ juist ook een pijnpunt tijdens het bezoek aan Jamaica. In het land wordt volop geprotesteerd tegen de komst van William en Kate, onder andere met leuzen als “Prinsen horen thuis in sprookjes, niet hier.” Hoewel veel Jamaicanen hopen op excuses van de royals voor de eeuwenlange slavernij en kolonisatie, hebben de Cambridges (nog) geen ‘sorry’ gezegd. Wel kaartte prins William de onrust gisteren aan tijdens een toespraak. Daarbij verwees hij naar het bezoek van prins Charles aan Barbados, een land dat vorig jaar afscheid nam van de Queen als staatshoofd. “Ik ben het helemaal eens met mijn vader, de prins van Wales, die vorig jaar in Barbados zei dat de afschuwelijke wandaden van de slavernij voor altijd een smet op onze geschiedenis vormen. Ik wil mijn diepe bedroefdheid uitdrukken. Slavernij was afgrijselijk. Het had nooit mogen gebeuren.” Tja, het is íéts, maar of Wills de monarchie ermee weet te redden?

Bron: Hello! Magazine, What Kate Wore | Beeld: BrunoPress, Twitter, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook