Een glansrol voor prinses Ariane tijdens Koningsdag?

Wij zetten in op Ariane!

Lees ook

Het lijkt eindelijk weer een ‘normale’ Koningsdag te worden, met een route door een grote Nederlandse stad, ietwat tenenkrommende activiteiten, volop lokale en nationale trots en de meer onbekende Oranjes die zich weer eens laten zien. Eén ding kan echter roet in het eten gooien voor iedereen die een ouderwetsch gezellige (en kneuterige) Koningsdag verwacht. Zijn prinsessen Amalia en Alexia eigenlijk wel van de partij?

Wij durven er in ieder geval op in te zetten dat er een glansrol is weggelegd voor prinses Ariane!

Een, twee of drie prinsessen?

We trekken al langer in twijfel of prinses Alexia wel in Nederland kan zijn tijdens Koningsdag. De ‘Paasvakantie’ die ze krijgt op haar kostschool in Wales loopt namelijk tot 24 april en eindigt daarmee net een paar daagjes voor de groots gevierde verjaardag van haar vader. Goed, de Spaanse prinses Leonor, die naar dezelfde school gaat, mocht eerder ook een uitzondering maken en haar herfstvakantie iets verlengen om een prijs uit te reiken in haar thuisland. Dat biedt natuurlijk ook hoop voor Alexia. Bovendien was Willem-Alexander ook gewoon aanwezig bij Koninginnedag toen hij zelf als jonge prins in Wales studeerde.

Koningsdag 2021. Beeld: BrunoPress

Hoewel we inmiddels weten dat prinses Amalia stageloopt in Nederland, moeten we ook bij haar aanwezigheid tijdens Koningsdag vraagtekens zetten. Haar vrijwilligerswerk in Utrecht is slechts een deel van haar tussenjaar, en de Prinses van Oranje heeft nu nog alle vrijheid om het avontuur op te zoeken in het buitenland en eens aan een Koningsdag te ontsnappen. Krijgen we een, twee of drie prinsessen te zien in Maastricht? We wachten het nog een maandje af!

Geeft de RVD een hint?

Onze collega’s van All Things Amalia merkten in ieder geval slim op dat de Rijksvoorlichtingsdienst erop hint dat niet het volledig koninklijk gezin tijdens Koningsdag te zien zal zijn. Waar ze het in voorgaande jaren over ‘Amalia, Alexia en Ariane’ of ‘het koninklijk gezin’ hadden in de omschrijving van Koningsdag, is er in het persbericht van dit jaar te lezen dat ‘Koning Willem-Alexander de viering van Koningsdag bijwoont met leden van het Koninklijk gezin en leden van de Koninklijke familie.” Leden van… en dus niet iedereen?

Grotere rol voor Ariane

Vorig jaar tijdens Koningsdag zagen we al dat prinses Ariane meer uit haar schulp kroop. Ze stond de pers te woord, bleek een fanatieke quizzer en deinsde er als enige Oranje niet voor terug om een stofzuigerrace te doen, weet je nog?

Als enige dochter die nog thuis woont, heeft prinses Ariane de afgelopen maanden bovendien alle tijd gehad om een ‘andere versie’ van zichzelf boven te laten komen. Dat voorspelde koningin Máxima in ieder geval vorige zomer: “Het brengt toch een andere dynamiek in het gezin. Misschien komt er een andere Ariane naar voren dan als ze met allebei haar zussen is. Ik denk dat veel mensen dat wel zullen herkennen.”

Betekent dat ook dat we prinses Ariane nóg meer zien zullen stralen tijdens aanstaande Koningsdag? Als ze niet meer in de schaduw van haar twee oudere zussen staat – de een de toekomstig koningin, de ander de fotogenieke publieksfavoriet – kunnen we weleens veel meer Ariane op de voorgrond verwachten.

Bron: Atlantic College, All Things Amalia, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook