Dit is het geheime landgoed van de Grimaldi’s

Grace Kelly kon er ontsnappen aan haar koninklijke verplichtingen, prinses Charlene zou er nu werken aan haar herstel...Wat is het toevluchtsoord van de Grimaldi's?

Even ontsnappen aan het koninklijke leven of aan de drukte van de stad is lastig in een minuscuul staatje. Vandaar hebben de royals uit Monaco al sinds jaar en dag een landgoed net over de grens, waar ze aan alle hectiek kunnen ontsnappen. In deze Franse villa van de Grimaldi’s zou prinses Charlene nu ook graag de rust opzoeken.

Roc Agel

Onlangs maakte het paleis bekend dat prinses Charlene weer terug is bij haar gezin in Monaco, na een maandenlang verblijf in Zuid-Afrika en Zwitserland. Toch meent de Franse pers dat de herstellende prinses weer in het buitenland zit. Niet dat er weer een grote afstand zit tussen Charlene en haar kinderen, dat valt alles mee. Charlene zou verder aan haar gezondheid werken in Roc Agel, een landgoed dat op zo’n 10 kilometer van het paleis ligt. En gezien de ieniemienie omvang van Monaco, is dat dus al het buitenland: buurland Frankrijk.

Toevluchtsoord

In het bergachtige gebied net ten noorden van Monaco heeft de familie Grimaldi al decennialang een rustig toevluchtsoord. Het huis op het platteland werd in 1957 gekocht door prins Rainier en prinses Grace, die zich er elke zomer terugtrokken om eens gewoon rond te lopen in spijkerbroek en de kinderen buiten te laten spelen. “Het is de plek waar we de deur naar de rest van de wereld kunnen sluiten”, zo omschreef Grace Kelly Roc Agel. “Mijn ouders zochten een plekje op het platteland waar ze zich even konden terugtrekken wanneer hun verplichtingen dat toelieten”, vertelde prins Albert over het buitenhuis aan Point de Vue. “Een plek waar hun kinderen rustiger konden opgroeien. Waar ze vrijer konden zijn.”

Dankzij de afgelegen ligging kan het optrekje goed beveiligd worden en zijn de Grimaldi’s er volledig afgeschermd van de buitenwereld. De enige buren zijn de schapen, koeien en paarden die in de omliggende bergweilanden grazen. Tegenwoordig zou prins Albert er graag biologisch moestuinieren, terwijl prinses Charlene er naar hartenlust kan zwemmen en zich kan uitleven in de keuken. Veel idyllischer krijg je het niet!

Prinses Charlene

Voor prinses Charlene, die al maandenlang werkt aan haar fysieke en mentale gezondheid, is het landgoed het perfecte privé-onderkomen om verder te herstellen. Geen pottenkijkers, geen praatgraag personeel dat informatie kan lekken aan de pers, wel volop rust en de nabijheid van haar echtgenoot en kinderen. Omdat Roc Agel all about privacy is, hebben we helaas geen foto’s van het landgoed en is ook de precieze locatie onbekend. Net alsof het uit een sprookje komt: een geheim kasteel waar alleen Grimaldi’s de weg naartoe kunnen vinden…

Bron: Paris Match BE, Journal des Femmes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws