Zien: zó ziet de ex van koning Willem-Alexander eruit

Lange tijd leek het erop dat zij onze koningin zou worden.

Toneelstuk

De relatie tussen Willem-Alexander en Emily hield Nederland zó bezig, dat er zelfs een toneelstuk naar haar vernoemd werd: Emily, of het geheim van Huis ten Bosch. Dit toneelstuk uit 1996 werd geschreven door Ger Beukenkamp, Mark Walraven en Dick van den Heuvel en diende als satire op het Nederlands koningshuis. En laten we eerlijk wezen: een erfelijke troonopvolging kan binnen een gezin voor de nodige problemen zorgen – die weer heel boeiend zijn om naar te kijken. Je kunt je dan ook voorstellen dat noch Emily noch de Koninklijke Familie blij was met dit toneelstuk. Staatssecretaris Nuis dreigde zelfs de subsidiekraan voor het stuk dicht te draaien, maar dit hielp niet. The show must go on, zoals ze dat zo mooi in het entertainmentwereldje zeggen. In 1997 werd het toneelstuk zelfs verfilmd voor de VARA, waarna de film heel toepasselijk op de avond voor Koninginnedag verscheen.

Emily Bremers, twintig jaar later

Hoe is het met Emily afgelopen? Zij trouwde in 2002 met Roderick van der Wijck, een van Willem-Alexanders beste vrienden. Zowel Willem-Alexander als Máxima waren bij dat huwelijk aanwezig. Emily en Roderick kregen twee zoons, Philip en Maurits. Helaas ging ’tot de dood ons scheidt’ bij het huwelijk niet op, want de twee gingen in 2014 uit elkaar. Emily betrok haar eigen appartement in Den Haag, waar ze nog altijd woont. Verder is ze al meer dan twintig jaar werkzaam bij Shell, op de afdeling Human Resources.

Emily werd op de foto gezet bij een boekpresentatie in Amsterdam, in 2013:

Emily Bremers
Beeld: BrunoPress

Uit de schijnwerpers

Emily mag nu een redelijk anoniem leventje leiden, maar vroeger was dat wel anders. Kort na de liefdesbreuk werd zij met regelmaat op straat herkend in haar woonplaats Den Haag, waar ze ‘spontaan een bos bloemen kreeg aangeboden, die ze lachend in ontvangst nam’, schreef De Telegraaf destijds. Ze leek naar verluidt opgelucht in de dagen na het einde van haar relatie met de kroonprins, blij dat ze geen openbare toekomst tegemoet ging. Af en toe vangen we dus nog een glimp van Emily op, maar ze weet heel goed onder de radar te blijven.

Bron: Bekende Buren, Panorama, De Telegraaf | Beeld: BrunoPress

Pagina 2/2

Laatste nieuws