Nieuwe school voor Prinses Isabella van Denemarken

Ze gaat daarmee haar broer Christian achterna.

Lees ook

Zo broer, zo zus. De Deense prinses Isabella (14) zegt namelijk vaarwel tegen haar vertrouwde school en gaat na de zomer haar broer Christian (16) achterna naar Næstved. Daar gaat ze onderwijs volgen op een kostschool.

Herlufsholm

Voor prinses Isabella, de tweede dochter van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, breekt er straks een spannende tijd aan. Na de zomer zal ze namelijk onderwijs volgen op het Herlufsholm in NæstvedNu gaat ze nog naar school op de Tranegårdskolen in Gentofte, net als haar 11-jarige broertje en zusje, prins Vincent en prinses Josephine. De prinses zit al sinds haar kinderjaren op de school.

De reden van het vertrek is niet heel bijzonder te noemen, want de prinses heeft straks de negende klas afgerond. Dit is vergelijkbaar met de onderbouw van het middelbaar onderwijs in Nederland. Op het Herlufsholm in Næstved zal ze straks de overige jaren afronden. Gelukkig niet alleen, want broer Christian zit sinds vorig jaar al op Herlufsholm. Toen deelde het Deens Hof onderstaande foto’s van hun nieuwe leerling. 

Prins-christian 1
Bron: Kongehuset.dk
Prins-Christian 2
Een trotse kroonprins Frederik en kroonprinses Mary met hun zoon. Bron: Kongehuset.dk

Lokaal en wereldwijd

Het Herlufsholm heeft de ontwikkeling van hun studenten hoog in het vaandel staan, op zowel persoonlijk als professioneel vlak. De kostschool koestert de lokale verankering, maar is ook wereldwijd betrokken middels scholing, buitenschoolse activiteiten en tolerante hulpcultuur. Iets wat de jonge prinses waarschijnlijk heel interessant gaat vinden. Zowel haar vader als haar moeder zetten zich namelijk al jaren in voor de lokale ondernemingen, en kroonprinses Mary bezocht vorig jaar nog projecten op het gebied van gezondheid en klimaat.

We wensen Isabella veel succes op haar nieuwe school!

Bron: Kongehuset.dk | Beeld: Kongehuset.dk, BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook