Met tiara, japon en broche: Zweeds koningshuis trakteert op nieuwe foto’s

De Zwoyals staan er prachtig op!

Lees ook

De Zweedse royals waren gisteren in een gulle bui: ze trakteerden op een hoop nieuwe foto’s. Aan glamour geen gebrek, want de nieuwe foto’s staan vol met fonkelende tiara’s en avondjaponnen. Toch was het stralende middelpunt de 10-jarige Estelle, die we voor het eerst in het lang zien! 

Prinses Estelle

Het is een prinsessenprimeurtje voor de 10-jarige Estelle, de dochter van kroonprinses Victoria en prins Daniel. Het fotomoment van de Zwoyals is namelijk de eerste keer dat we de prinses op de foto zien met haar twee voorgangers: koning Carl Gustaf en kroonprinses Victoria.

Zweedse-royals
Prinses Estelle, kroonprinses Victoria en koning Carl Gustaf. Bron: Thron Ullberg/The Royal Court of Sweden

Alles werd uit de kast getrokken voor de nieuwe foto’s: de royals droegen de mooiste japonnen, tiara’s en pakken – zelfs de 6-jarige Oscar moest eraan geloven. Ook kroonprinses Victoria had een beeldig tiaramoment. Deze kroon spotten we al eerder tijdens het Nobelprijsdiner in 2010. Deze bijzondere kroon fonkelt als ieder andere tiara, maar bevat geen enkele edelsteen. De kroon is gemaakt van geslepen staal en vergulde messing in een dessin van veren, bloemen, eikenbladeren en eikers.

Oscar-Zweedse-royals
De 6-jarige Oscar in een pak met stropdas.
Zweedse-royals
Het koninklijk huis van Zweden. Bron: Thron Ullberg/The Royal Court of Sweden

Maar niet alleen de tiara en prachtige japon met blauwe sjerp vallen bij Victoria op, ook de broche met het portret van haar vader trekt de aandacht. De broche is wel vaker voorbijgekomen en ook koningin Sylvia, prinses Madeleine en prinses Sofia dragen de foto met een lichtblauwe strik.

Zweedse-royals
Kroonprinses Victoria met tiara en broche. Bron: Thron Ullberg/The Royal Court of Sweden

Niet op de foto

Voor de oplettende kijker is het vast al opgevallen dat enkele leden van de familie, zoals prinses Madeleines echtgenoot Chris O’Neill en hun drie kinderen én de drie kinderen van prins Carl Philip en prinses Sofia, niet op de foto staan. Dit heeft volgens het koninklijk huis een logische reden: ‘Het koninklijk huis omvat de koning en de koningin en zij die zo dicht bij de troon staan dat ze de titel ‘Koninklijke Hoogheid’ dragen. Dit betekent: het koningspaar, het gezin van de kroonprinses, het prinselijk paar, prinses Madeleine en prinses Birgitta. Tot de koninklijke familie behoren ook de andere kleinkinderen van de koning, de andere zussen van de koning en de vrouw van de overleden oom van de koning.’

Bron: Vorsten.nl, Order of Splendor | Beeld: Thron Ullberg/The Royal Court of Sweden

Laatste nieuws

Zie ook