Height Cuisine: wat voor eten krijgen de royals in het vliegtuig?

De menukaart is samengesteld door topkoks, leveranciers en voedingsdeskundigen.

Lees ook

Prins William en hertogin Kate zijn niet vies van een beetje jetsetten en worden dan ook regelmatig in een vliegtuig gespot – zoals laatst bij de Caribbean royal tour. Als de hertog en hertogin van Cambridge commercieel vliegen, dan kiezen ze uiteraard voor hun eigen land en vliegen ze met British Airways. Maar wat vind je daar eigenlijk op de menukaart?

British Airways

De British Airways (BA) is populair onder de leden van de royal family. De vluchten staan bekend om hun luxe en de kosten kunnen dan ook oplopen tot £10.000, dit is omgerekend ruim €11.000. Met zulke prijzen weet je natuurlijk dat het eten van culinair niveau moet zijn, alleen waar kan je eigenlijk uit kiezen?

British Airways omschrijft hun eersteklas menu aan boord als een ‘eetervaring met kenmerkende gerechten gemaakt met hoogwaardige Britse ingrediënten, geleverd met een onberispelijke service’. Dat klinkt ons al goed in de oren! Helaas zijn er geen foto’s van de royals in het vliegtuig – we zijn namelijk wel benieuwd of Kate ook last heeft van pluizig haar en een droge huid – maar wel vinden we op de website van BA een hoop foto’s van het eten aan boord.

British-airways-voedsel
‘Height Cuisine’ op grote hoogte! Beeld: British Airways

Zo zien we elegante canapés, verse scones met clotted cream en jam, gebraden filet van Aberdeen Angus steak, gebakken kabeljauw met kreeft en saikyo miso en een grote selectie van wijnen. Niet zo raar eigenlijk, want bovenaan het menu wordt nog benadrukt dat British Airways heeft samengewerkt met topkoks, leveranciers en voedingsdeskundigen om ‘Height Cuisine‘ te creëren. ‘Het resultaat is het beste eten en drinken dat je de volste smaken geeft op grote hoogte’, aldus British Airways. Je bent dus verzekerd van een smakelijk maaltje.

Het eten wordt daarnaast nog eens met de koninklijke finishing touch geserveerd. Zo krijgt elke stoel een fris wit tafelkleed en zilverbestek, een persoonlijke zout- en pepervaatje en eersteklas glaswerk.

Op de centen letten

Hoewel ze de luxe onderhand wel gewend zijn, betekent dat niet dat Kate en William alsmaar eerste klas vliegen. De royals worden namelijk regelmatig gespot in een ‘goedkoper’ vliegtuig, omdat er bijvoorbeeld geen BA-vliegtuigen beschikbaar zijn. Zo vlogen Prins Harry en prins William beiden met een budgetmaatschappij terug van de bruiloft van hun nicht Zara Tindall in 2011. Ach, het zijn net normale mensen!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress, British Airways

Laatste nieuws

Zie ook