Genieten: documentaires over William & Kate én Diana in de maak

Een uitgebreid kijkje in de fascinerende wereld van de Britse royals.

Lees ook

Het jaar 2022 is een bijzonder jaar voor de Britten. Zo mogen prins William en hertogin Kate Middleton beiden veertig kaarsjes uitblazen en is het 25 jaar geleden dat prinses Diana overleed. Om bij beide momenten stil te staan, komt Net5 deze zomer in samenwerking met LINDA. met twee documentaires over de Britse royals. 

William & Kate

Nog geen vakantieplannen? Houden zo. Deze zomer kun je namelijk niet genieten van één, maar twee specials over de Britse royals. De eerste documentaire zal draaien om prins William en zijn vrouw Catherine. De hertog en hertogin van Cambridge worden dit jaar beiden veertig jaar en krijgen een steeds prominentere rol binnen de Britse monarchie.

“We gaan terug naar de ontmoeting tussen Catherine en de prins en bespreken details over hun leven aan het hof in de jaren erna”, verklapt documentairemaker en royalty-verslaggever Sam Hoevenaar aan LINDA. “We spreken mensen die het paar kennen, ontmoet hebben of al jaren volgen als journalist, en geven het programma een Nederlands tintje.”

Diana

De tweede documentaire gaat over prinses Diana. Op 31 augustus 2022 is het namelijk 25 jaar geleden dat zij in Parijs na een auto-ongeluk overleed. “We blikken terug en bespreken haar nalatenschap met kenners, liefhebbers en mensen die een rol in haar leven hebben gespeeld”, licht Hoevenaar alvast een tipje van de sluier op.

Volgens de royalty-kenner is Lady Di na al die jaren niet weg te denken uit het leven van de Britse royals – en daarbuiten. “Het icoon is anno 2022 nog springlevend. Dat zie je al door alleen maar te kijken naar alle films en series die er nog steeds over haar verschijnen. Ze heeft onderwerpen op de kaart gezet én voor royals wereldwijd vandaag de dag het verschil gemaakt.”

Wanneer de documentaires over William & Kate en Diana precies te zien zijn, moet nog worden bekendgemaakt. Wij houden onze agenda in ieder geval alvast vrij!

Bron: LINDA. | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook