Het speciale cadeau dat de Queen na de herdenkingsdienst aan Sophie Wessex gaf

Het heeft alles met wijlen prins Philip te maken.

Lees ook

Een dag na de herdenkingsdienst van prins Philip schenkt de Queen een bijzonder cadeau aan Sophie Wessex. De vrouw van Edward had een hechte band met haar schoonvader en is volgens de Britse koningin dan ook de beste persoon voor déze speciale functie. 

Opperbevelhebber

Dinsdagmiddag herdacht de Royal Family prins Philip, die bijna een jaar geleden op 99-jarige leeftijd overleed. De niet altijd onomstreden man van de Queen zette zich jarenlang in voor goede doelen en was meer dan vijftig jaar Colonel-in-Chief van The Royal Electrical & Mechanical Engineers (Reme). Een jaar na zijn overlijden was deze titel nog niet doorgegeven, tot nu.

Op woensdag werd bekendgemaakt dat Hare Majesteit, die zelf hoofd van de Armed Forces is, Sophie Wessex heeft benoemd tot opperbevelhebber van de Reme. Daarmee treedt de gravin in de voetsporen van haar schoonvader, met wie ze heel goed overweg kon. Een enorme eer, natuurlijk.

Voortbouwen op erfenis Philip

Diezelfde woensdag hield Sophie een audiëntie bij de Master General luitenant-generaal Paul Jaques en kolonel Jason Phillips van de Reme om de titel officieel in ontvangst te nemen. Volgens Jaques is de gravin van Wessex de ideale persoon om voort te bouwen op de erfenis van de wijlen hertog. “Ik kijk er erg naar uit om de gravin te verwelkomen in het huis van het Korps in MoD Lyneham om meer van onze geweldige soldaten te ontmoeten, de technische trainingsfaciliteiten te zien en om de steun van het Korps aan iedereen in de Reme Family te bespreken. Cadetten, reguliere soldaten, reservesoldaten, veteranen en hun families”, liet hij weten.

Jaques vertelt dat Philip, die in 1969 tot Colonel-in-Chief werd benoemd, ook altijd zeer geïnteresseerd was in de zaken van het Korps. Hij hoopt dan ook dat Sophie deze titel met net zoveel verve zal dragen. “We kijken uit naar een lange en gelukkige samenwerking met de gravin, voortbouwend op de erfenis die de wijlen hertog van Edinburgh nalaat, door ‘de vuist in het leger te houden’.”

Wij wensen de gravin van Wessex veel succes!

Bron: Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook