Koningin Letizia leent ook uit de kledingkast van haar dochters

Koningin Máxima is niet de enige die zo nu en dan een jasje van de prinsessen leent.

Lees ook

Het leuke aan tienerdochters hebben: eindelijk kun je ook eens iets uit hún kast lenen. Al helemaal als het een goed gevulde koninklijke garderobe betreft. Nu de Spaanse prinsessen Leonor en Sofía de lucht in zijn geschoten, neemt koningin Letizia graag een kijkje in de kledingkasten van haar dochters.

Net als Máxima

We weten al langer dat Amalia graag uit de kast van haar moeder leent, maar steeds vaker duikt Máxima ook de kast van haar dochter in. De afgelopen weken werd de koningin regelmatig gespot in een mantel die we eerder bij de kroonprinses hebben gezien. Zo’n gedeelde kledingkast (of kapstok) ziet koningin Letizia van Spanje ook wel zitten.

Zij werd afgelopen week in Madrid gezien met een witte, korte mantel van Carolina Herrera. En hoewel Letizia bekendstaat om het ‘recyclen’ van haar oude outfits, was het ditmaal een jas van haar dochter Leonor die ze nieuw leven inblies.

Koningin Letizia in Madrid, 31 maart 2022. Beeld: BrunoPress

Leonor & Letizia

Prinses Leonor droeg het oversized jasje eind 2020 als onderdeel van een heel andere look. Waar Letizia de mantel losjes over haar schouders drapeerde, koos het klasgenootje van prinses Alexia ervoor om ‘m met een knoop gesloten te dragen over een groene minijurk (die dan weer ‘gewoon’ van de Mango was, ook een prinses moet rekening houden met haar kleedgeld).

Prinses Leonor in Oviedo, 15 oktober 2020. Beeld: BrunoPress

Dat Letizia naar de kleding van haar oudste dochter grijpt, is voor het eerst. Het is nu natuurlijk hét moment om tussen alle design-pareltjes van Leonor te neuzen, nu de prinses zelf een kostschool in Wales bezoekt en het met een bescheiden kledingkast in een studentenslaapzaal moet doen. De foto’s van Leonors vertrek naar Wales doen ons zelfs geloven dat ze maar met één koffertje kleding die kant op is gevlogen. Vrij spel voor Leti!

Prinses Leonor met zusje prinses Sofia op het vliegveld, september 2021. Beeld: BrunoPress

Eerder was het vooral prinses Sofía die in ‘afdankertjes’ van haar twee jaar oudere zus werd gezien. Al kan Leonor lang niet alles meer afstaan aan haar zusje, die dan wel jonger mag zijn, maar inmiddels ook een stuk langer is. En dan wordt zo’n minijurk al snel wel héél mini voor de gemiddelde koninklijke gelegenheid.

Bron: UFO No More, Catherine Hardwicke | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook