Lauren Verster over trouwen, tantra en thuisblijfmoeders

Tv-presentatrice Lauren Verster (41) staat bekend als een avontuurlijke daredevil, maar ze is inmiddels óók een keurige thuisblijfmoeder. “Wat Jasper en ik in die tantracursus deden, was nog vrij braaf en gekleed.”

Lees ook

Uithoeken van de wereld opzoeken, bizarre types ontmoeten en verzeild raken in gevaarlijke situaties. Tv-presentatrice Lauren Verster (41) staat bekend als een avontuurlijke daredevil, maar ze is inmiddels óók een keurige thuisblijfmoeder, vertelt ze in gesprek met Beau Monde. “Wat Jasper en ik in die tantracursus deden, was nog vrij braaf en gekleed.”

Twee jonge kinderen

Lauren Verster is inmiddels moeder van twee jonge kinderen, maar dat betekent niet dat ze haar wilde haren helemaal heeft verloren. “Mijn leven is helemaal niet zo erg veranderd sinds ik moeder ben. Ik heb nog net zoveel zin om naar festivals te gaan, nieuwe dingen te ontdekken en avonden te stappen”, vertelt ze aan Beau Monde. “Het grote verschil is dat ik daarna extra moe ben, omdat ik kinderen heb. Vroeger lag ik na een nacht doorhalen tot één uur ’s middags in bed te ronken, nu moet ik er om zeven uur ’s ochtends uit. Alles wat ik doe, heeft consequenties. Dat maakt me wat saaier, al organiseer ik nog steeds wel eens feestjes bij ons thuis. Dan begin ik om twee uur ’s middags, met het idee dat het dan eerder is afgelopen. Maar meestal zien we het dan alsnog licht worden, haha.”

Samen thuis

Dat ze door de pandemie lang aan huis gekluisterd zat met haar kerel, peuter en baby, vond Lauren niet erg. “Dat was juist heerlijk! Normaal voel ik veel onrust: moet ik niet dit, zal ik dat? Maar ik kon tijdens de pandemie niets: ik kon niet op reis, ik kon niet werken. Mijn jongste was net drie maanden toen het losbarstte, dus ik had alle tijd voor haar. We hebben elke dag gezellig met elkaar gewandeld en pas na een halfjaar werd dat ommetje een beetje een sleur.”

Trouwplannen

Terwijl Lauren zelf gewend is om in de spotlights te staan, zit dat bij vriendlief Jasper wel anders. “Hij vindt het niet prettig als er veel mensen naar hem kijken, dus ik schat de kans dan ook klein in dat we ooit gaan trouwen. Hoewel hij niet verlegen is, gruwelt hij van het idee dat hij de hele dag in het middelpunt van de belangstelling zou moeten staan”, legt de presentatrice uit. En die bruiloft er dan maar doordrukken, wil Lauren niet. “Hij moet het zelf graag willen. Niet zo van: ik moet voor het vrouwtje trouwen. Maar als hij het leuk had gevonden, had ik graag met hem willen trouwen. Ik vind het sexy om iemand z’n vrouw te zijn. Nu moet ik altijd zeggen: ‘Mijn vriend.’ Dat is best een raar woord als je twee kinderen en een heel leven samen hebt.”

Tantracursus

Aan liefde tussen de twee in ieder geval geen gebrek. Lauren noemt haar vriend ‘eigenwijs, relaxed, creatief, liefdevol, een leuke vader, aantrekkelijk’. Samen deden ze een tantracursus om nog meer speciale momenten te creëren. “Als je verliefd bent, dan ben je van jezelf al helemaal tantra. Alles wat de ander doet, valt je op. Je kunt aan niets anders denken dan aan hem of wanneer jullie elkaar weer zien. Met de jaren vervaagt dat een beetje, zo gaat dat nu eenmaal. Je praat ergens overheen of schiet in de doe-modus: koken, schoonmaken, kinderen vermaken. Wat ik bijzonder vind aan tantra, is dat je een moment creëert dat je normaal niet hebt. Je zit een uur tegenover elkaar of boven op elkaar en blijft elkaar aankijken. Dat voelt eigenlijk heel ongemakkelijk, maar het brengt je wel in een andere dimensie: die van de volledige aandacht en ontspanning.”

“Jasper vond het leuk om te ervaren, maar ook vaag. Het is allemaal best alternatief, zweverig en soms ook een beetje vergezocht. Wat Jasper en ik in die tantracursus deden, was nog vrij braaf en gekleed. Andere mensen gaan veel verder en daar lopen toch wel wat relaties op stuk.”

Het hele interview met Lauren Verster lees je in de nieuwste Beau Monde, vanaf woensdag 6 april in de winkels of online verkrijgbaar via tijdschrift.land!

Daarin vertelt de presentatrice ook over cosmetische ingrepen, vreemdgaan, de balans tussen minimalist én luxepaardje zijn, en over alweer het tiende seizoen van Lauren!, nu te zien op NPO1 en terug te kijken via NPO Start.

Tekst: Fleur Baxmeier | Foto: Feriet Tunc | Styling: Tamara Botter | Visagie: Shiona Franke

Laatste nieuws

Zie ook