Waar zijn de kleinkinderen van prinses Margaret nu?

Onlangs kregen we een zeldzame verschijning van Margarets vier kleinkinderen.

Lees ook

Hoewel de kleinkinderen van Queen Elizabeth volop in de schijnwerpers staan, zijn die van haar jongere zusje, prinses Margaret, zelden nog in beeld. Onlangs vingen we weer een glimp op van ‘Snowdons’. Hoe gaat het met ze, twintig jaar na het overlijden van Margaret?

Prinses Margaret

Het onstuimige, glamourous zusje van Queen Elizabeth had geen gelukkig huwelijk met Antony Armstrong-Jones. Wel verwelkomden het echtpaar twee kinderen: David Armstrong-Jones, Viscount Linley, Earl of Snowdon en Lady Sarah Chatto. Zij kregen allebei ook twee kinderen, waarvan een paar onlangs voor het eerst in lange tijd weer in het openbaar verschenen tijdens de herdenkingsdienst van prins Philip (hun aangetrouwde oudoom). Geen feestelijke gelegenheid, wél een aangename verrassing voor alle royaltywatchers.

De kinderen van David, Earl of Snowdon

David, de zoon van prinses Margaret, kreeg samen met zijn inmiddels ex-vrouw Serena Stanhope, een dochter en een zoon. Charles Patrick Inigo (die zichzelf ook viscount/burggraaf mag noemen) is nu 22 jaar oud. Lady Margarita Elizabeth Rose Alleyne, die naar haar oma én oudtante is vernoemd, is 19 jaar oud.

Lady Margarita en David Armstrong-Jones, Viscount Linley, bij de herdenkinsdienst voor prins Philip. Beeld: BrunoPress

Broer en zus zijn momenteel beide student. Volgens zijn LinkedIn-profiel studeert Charles Product Design Engineering aan Loughborough University. Lady Margarita is student aan de Oxford Brookes University, maar het is onduidelijk wat voor studieboeken ze induikt. Charles en Margarita verschijnen nauwelijks in het openbaar. Het royal moment suprême van Lady Margarita was de bruiloft van prins William en Kate Middleton, waarvoor ze bruidsmeisje was. Charles was een paar jaar lang de Page of Honour van Queen Elizabeth, wat betekent dat hij bij officiële gelegenheden zoals de opening van het parlement de lange sleep van Hare Majesteit mocht dragen. Sinds 2015 vervult hij deze erefunctie niet meer, maar wel zouden de Armstrongs nog ieder jaar met open armen worden ontvangen tijdens de zomervakantie van de Queen op Balmoral of het familiekerstfeest in Sandringham.

De kinderen van Lady Sarah

Lady Sarah, de dochter van prinses Margaret, kreeg twee zoons met haar echtgenoot Daniel Chatto. Samuel David Benedict is 25 jaar oud, Arthur Robert Nathaniel heeft vorige maand 23 kaarsjes uitgeblazen. Vooral Arthur weet de krantenkoppen nog wel ‘ns te halen, simpelweg omdat hij een knappe, gespierde (en vrijgezelle?) Windsor is, maar ook omdat hij net als zijn neef Page of Honour van Queen Elizabeth is geweest. Beide kleinzoons studeerden aan de Universiteit van Edinburgh in Schotland. ‘Sam’, die kunstgeschiedenis studeerde, schrijft graag, maar is vooral creatief als pottenbakker. ‘Art’, die koos voor een studie geografie, is een sportieveling, fanatiek roeier en bergbeklimmer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sam Chatto (@samchatto)

Arthur Chatto heeft zijn openbare socialmediakanalen inmiddels verwijderd, maar verscheen eerder wel op de Instagram-pagina van zijn broer. Het kiekje van de Chatto’s is gemaakt na de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle, die Sam beschreef als ‘vol liefde, warmte en vreugde.’ Art kijkt er iéts minder happy bij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sam Chatto (@samchatto)

Ook hun band met de rest van de Royal Family zou nog altijd goed zijn. De moeder van Samuel en Arthur, Lady Sarah Chatto, is het enige nichtje van Queen Elizabeth en een van haar vertrouwenspersonen. “De Queen is dol op Sarah en zoekt haar gezelschap graag op”, vertelde een royal insider al eens over die warme band. “Ze voelen zich volkomen op hun gemak in elkaars gezelschap. Je hoort een hoop gegiechel wanneer ze bij elkaar zijn.”

Prinses Margaret overleed in 2002 en heeft haar kleinzoons helaas alleen als baby’s gekend. Haar kleindochter heeft ze niet meer meegemaakt. Queen Elizabeth zou een soort ‘surrogaatoma’ zijn voor de vier kleinkinderen van haar zusje, en hun hechte band blijkt wel uit het feit dat ze allemaal kwamen opdagen tijdens de bijzondere herdenkingsdienst.

Bron: Marie Claire UK, Cosmopolitan UK, Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook