Fan-tastisch: deze celebs trouwden met een fan

Christian Bale en Sibi tot Patrick Dempsay en Jillian.

Lees ook

Heimelijk verliefd op Brad Pitt en ineens oog in oog met hem? Gooi gerust al je charmes in de strijd, want je hebt heus een kans. Er zijn genoeg celebs die met een fan trouwden. 

Christian Bale en Sibi

celebs
Christian Bale en zijn vrouw Sibi bij de première van Ford v Ferrari. Beeld: BrunoPress

Eerste ontmoeting? Het is 1999. Winonah Ryder vond het zo grappig dat haar assistente, de Servisch-Amerikaanse Sibi Blazic (51), geen mooiboys vereerde, maar fan was van Christian Bale (48), dat ze de twee aan elkaar voorstelde. “Ik wilde niet trouwen. Ik kom uit een disfunctionele familie. Iedereen is gescheiden. Stuk voor stuk vechtscheidingen. Gehuwd zijn leek me de hel op aarde,” kijkt Christian terug. “Maar toen ontmoette ik Sibi. Een powerhouse van 1m80. En ik werd prompt verliefd. In 2000 trouwden we stiekem in Las Vegas, zonder familie.” Vijf jaar later werden ze verblijd met dochter Emmeline, tien jaar later met zoon Joseph.

Ze leefden nog lang en gelukkig? Yes. Christian bedankt altijd zijn vrouw als hij een filmprijs in ontvangst neemt. Zo vertelde hij bij de Critics’ Choice Awards dat hij zijn geluk vooral aan haar dankt. (“Ik heb een voorkeur voor verknipte personages. Karakters die ik mee naar huis neem. Zij begrijpt dit en neemt het voor lief.”) Bij de Golden Globes vertelde hij dat ze hem met alles helpt, ook met zijn speech. (“Houd het kort en eenvoudig, zei ze. Je wilt niet je hele carrière verpesten met één afschuwelijke toespraak.”)

Liam Payne en Maya

Liam Payne en Maya Henry bij The Fashion Awards in 2019. Beeld: BrunoPress.

Eerste ontmoeting? Liam (28) leerde de knappe Maya Henry (22, model) in september 2015 kennen toen zij een meet & greet met One Direction had gewonnen. Hij was onder de indruk van haar looks en bescheiden persoonlijkheid en ging haar volgen op Instagram. Aan liefde dacht de zanger niet. Niet alleen was Maya pas zestien, ook was hij gelukkig met de tien jaar oudere Cheryl Cole met wie hij zoon Bear kreeg. In 2018, na de split met Cheryl, zocht Liam contact met Maya. Augustus 2019 verscheen het koppel voor het eerst samen op de rode loper, een maand later werden ze Insta-officieel.“Ik kan niet ophouden met lachen,” aldus een zielsgelukkig Liam.

Ze leefden nog lang en gelukkig? Dat valt nog te bezien. In februari 2020 ging het stel uit elkaar. Toen ze een halfjaar later weer samen kwamen, vroeg hij haar ten huwelijk, maar die verloving werd vorig jaar verbroken. Anno 2022 probeert Liam Maya opnieuw voor zich te winnen. Hij doet dit met etentjes, cadeautjes en schuldbewuste interviews waarin hij het boetekleed aantrekt. “Ik ben slecht in relaties.” Toegegeven heeft Maya nog niet, volgens vriendinnen “bezorgen zijn moodswings haar een whiplash”.

Steve Harvey en Marjorie

Steve Harvey en Marjorie bij Paris Fashion Week in oktober 2016. Beeld: BrunoPress

Eerste ontmoeting? Nu is komiek, presentator en acteur Steve (65) tweehonderd miljoen waard, maar in 1990 was hij een beginnende stand-up comedian. Marjorie (57) bezocht een optreden van hem (voor de tweede keer), maar kwam veel te laat. Steve stond op het podium, keek naar de laatkomer en viel stil. Na een paar minuten begon het publiek ongemakkelijk te giechelen. Steve keek op en zei: “Sorry dat ik zo zit te staren. Maar ik ga met haar trouwen.” Na afloop zocht Marjorie, een kledingontwerpster, Steve op in zijn kleedkamer. Het klikte en ze gingen samen op een aantal dates. Totdat Steve plotseling niets meer van zich liet horen (hij schaamde zich, omdat hij dakloos was geworden). Ze trouwden allebei met een ander (zij met een drugsdealer die later levenslang achter de tralies verdween…). Marjorie was echter altijd in Steves gedachten. Na zijn scheiding in 2005 informeerde hij via via naar haar. “En wat denk je? Eén dag nadat ik gescheiden was, had zij haar scheidingsverzoek ingediend. Het was het lot. Ik heb meteen contact gezocht.”

Ze leefden nog lang en gelukkig? In 2007 gaven ze elkaar het jawoord. Samen hebben ze zeven kinderen en vijf kleinkinderen en hun leven staat in het teken van familie. Steve: “God wist vijftien jaar geleden precies wat ik nodig had. Gelukkig heb ik geluisterd.”

Billie Joe Armstrong en Adrienne

Billie Joe Armstrong en zijn vrouw Adrienne Nesser lopen hand in hand door New York, 2009. Beeld: BrunoPress.

Eerste ontmoeting? Allebei dol op tatoeages, eyeliner, oogpotlood en messy haar! Billie Joe (49), frontman van Green Day, leerde zijn toekomstige echtgenote Adrienne Nesser (48) kennen tijdens een GD-concert op 4 juli 1990 in haar geboortestad, Minneapolis. Het was liefde op het eerste gezicht en nadat hij al zijn groupies uit zijn balboekje had geschrapt (een harde eis van haar) werd er in 1994 getrouwd. Later kwamen zonen Joey (26) en Jakob (22).

Ze leefden nog lang en gelukkig? Zeker. Billie Joe, die zijn vrouw Adie noemt en haar de bijnaam 80 heeft gegeven (het woord ‘eighty’ lijkt op Adie), schreef verschillende songs over haar, zoals ‘80’ en ‘When I come around’ (over hoe zwaar het is om te touren zonder haar). Ook heeft hij het getal tachtig groot op zijn buik getatoeëerd staan. Helaas was het niet dertig jaar lang alleen maar rozengeur, maneschijn, eenhoorns en vlinders. Billie Joe worstelt met alcohol- en pijnstillersverslavingen en wordt nog wel eens opgenomen in een afkickkliniek; de ene keer dertig dagen, de andere keer drie maanden. Billie Joe:“Ervaring leert dat Adrienne en ik ons overal doorheen slaan. Tijdens de pandemie en de lockdown waren we wekenlang met zijn tweeën thuis, onze zonen zaten in Europa. Dat ging heel goed. Het is fijn om iemand te hebben die je begrijpt en op wie je altijd terug kunt vallen.”

Patrick Dempsey & Jillian

Patrick Dempsey en zijn vrouw Jillian Fink op de rode loper bij CanneSeries in 2018. Beeld: BrunoPress

Eerste ontmoeting? Sinds ze Patrick (56) zag in films als ‘Can’t buy me love’, ‘Loverboy’ en ‘Coupe de ville’, vond kapster Jillian Fink hem de knapste man van de wereld. Haar collega’s wisten dat, dus Jillian (55) dacht dat ze een grap uithaalden toen ze zijn naam op haar afsprakenlijst zag staan. “Mijn mond viel open toen hij de salon binnenkwam,” vertelde ze later. Drie jaar lang kwam Patrick elke maand langs om zijn fameuze lokken te laten knippen. Ze hadden een warme vriendschapsband, totdat in 1997 Patricks huwelijk en Jillians relatie op de klippen liepen en hij haar na een tijdje aarzelend mee uit vroeg.

Ze leefden nog lang en gelukkig? In 1999 gaven ze elkaar het jawoord, in 2002 werd dochter Talula Fyfe geboren en in 2007 jongenstweeling Sullivan Patrick en Darby Galen. In 2015 vroegen ze echter een scheiding aan. “We zijn uit elkaar gegroeid,” verklaarde Patrick. Twee jaar later werden de exen samen in Parijs gespot en sindsdien zijn ze weer een stel. Patrick: “Mijn prioriteiten waren een tijdlang niet goed. We hebben veel gepraat, ook met een relatietherapeut. En nu zijn we net twee verliefde tieners.”

Conan O’Brien en Liza

Conan O’Brien en Liza bij de Super 8 première in Los Angeles.

Eerste ontmoeting? “Ik heb een video waarop te zien is dat ik letterlijk voor mijn vrouw val. Ik geloofde nooit in liefde op het eerste gezicht. Totdat Liza me aankeek. Zo mooi, zo’n intelligente blik. En toen ik haar later sprak, bleek ze ook nog lang, grappig en sympathiek te zijn.” Wat een gewone aflevering van zijn ‘Late night with Conan O’Brien’ zou zijn, werd een memorabele avond toen talkshow host Conan in 2000 Liza Powel, manager bij een reclamebureau, in het publiek zag zitten. Twee jaar later werd er getrouwd, op een regenachtige dag in Seattle, in de St. James Catholic Church, de kerk waar Liza (51) als meisje elke week kwam.

Ze leefden nog lang en gelukkig? Yes! In 2003 werd dochter Neve geboren, in 2005 zoon Beckett. Het gezin van vier woont in een huis van 10,5 miljoen in Brentwood, Californië dat over een gigantische wijnkelder beschikt (1.500 flessen!). Toen Conan (58) in 2010 ontslagen werd bij ‘The tonight show’, schoot hij in een depressie (“Ik lag in foetushouding op de keukenvloer”). Het was Liza die hem weer liet lachen en hem hielp zijn levensvreugde terug te vinden.” Ze is mijn rots in de branding,” aldus de rossige presentator die anno 2022 zijn geld verdient met een talkshow bij HBO Max.

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws

Zie ook