Zo noemen de drie prinsessen hun grootmoeder, prinses Beatrix

Ze blijken een hele lieve bijnaam voor haar te hebben.

We kunnen nooit genoeg krijgen van de lieve feitjes over onze drie prinsessen. We hebben er weer eentje: ze blijken hun oma, prinses Beatrix, met een speciale naam aan te spreken. Erg aandoenlijk!

Normale opvoeding

Hoewel we weinig te weten komen over wat er daadwerkelijk achter de royal schermen gebeurt, is duidelijk dat de A3’tjes een doodnormale opvoeding hebben gehad. Sinds een video van Willem-Alexander naar buiten kwam die zijn dochter Amalia uitzwaaide op een (ietwat gammele) fiets, weten we dit zeker. It’s good to be royal… Maar dit blijkt ook uit de bijnaam die Amalia, Alexia en Ariane voor hun grootmoeder, prinses Beatrix, hebben.

Goede band

De drie prinsesjes hebben een goede band met oma Bea. Ook al is hun grootmoeder jarenlang het staatshoofd van Nederland geweest, ze noemen Beatrix toch gewoon oma. Dat is niet heel gebruikelijk binnen adellijke kringen, maar past wel bij de normale opvoeding die Willem-Alexander en Máxima hun kinderen geven.

Speciale bijnaam

Amalia, Alexia en Ariane noemen prinses Beatrix echter niet alleen oma, maar hebben ook een bijzondere bijnaam voor haar. Volgens royalty-expert Marc van der Linden noemen ze Beatrix namelijk ook ‘Amma’. “Het is dus Amma. Een verbastering tussen mama en oma”, onthulde hij in een uitzending van RTL Boulevard. Ze zijn zo lekker gewoon gebleven!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws