Ooit maakte prins Charles Diana publiekelijk aan het huilen

Hij kon haar bijzondere cadeau totaal niet waarderen.

Ooit waren prins Charles en Diana kort dolgelukkig op én met elkaar. We weten inmiddels allemaal hoe het stukliep. Toch verliep zelfs het begin van hun huwelijk niet volledig vlekkeloos. Charles heeft Diana zelfs eens publiekelijk in tranen doen uitbarsten. 

Enorm boos

Prins Charles en prinses Diana trouwden in 1981. Er was altijd al jaloezie vanaf zijn kant, wat vaak voor ruzies zorgde. Een keer is Charles zelfs zó boos geworden op zijn vrouw, dat hij alleen maar kon schreeuwen van woede en vernedering. Het eindigde in een grote huilbui en een heel verdrietige Diana.

Verrassing

Diana wilde van kleins af aan professioneel danseres worden en oefende er hard voor, maar ze werd uiteindelijk te lang om er nog mee door te gaan. Desondanks bleef haar liefde voor dansen altijd bestaan en vond ze het een leuk idee om manlief met deze passie te verrassen. Dat gebeurde in december 1985, toen ze zo’n vier jaar getrouwd waren, tijdens een privé Kerstgala.

Tranen

Diana dacht dat ze een geweldig kerstcadeau had geregeld voor haar echtgenoot, maar helaas eindigde de avond in tranen. “Ze had in het geheim samengewerkt met een danser om een verrassingsvoorstelling van drie minuten te choreografen en koos het nummer Uptown Girl ervoor. Eenmaal op het podium snakte iedereen naar adem toen de prinses opeens verscheen, maar ze danste de sterren van de hemel en iedereen was enthousiast”, zegt danspartner Wayne Sleep. In de video hieronder vertelt hij er meer over:

Buigen

Wayne: “Ik grapte nog tegen de prinses: ‘Trouwens, je moet buigen voor de royal box‘, waarop Diana antwoordde: ‘Haha, ik buig niet voor hem, hij is mijn man!'” Charles was duidelijk niet gezind van de verrassingsact van zijn vrouw. Sterker nog: hij schreeuwde naar Diana toen ze naar huis gingen en beschuldigde haar ervan hem vernederd te hebben. Dat zorgde ervoor dat Diana in huilen uitbarstte en de avond verpest was. Het huwelijk hield nog jaren stand, maar zo gelukkig als voor het jawoord zou het stel helaas nooit meer worden.

Bron: Beau Monde Archief | Beeld: YouTube, BrunoPress

Laatste nieuws