Heel goed nieuws voor liefhebbers van The Crown

Er zouden maar liefst vijf prequels komen!

Lees ook

We wachten nu al een flinke tijd op het vijfde seizoen van The Crown. Naar verwachting zal deze later dit jaar op Netflix verschijnen. Ondertussen kunnen we ons alvast verheugen op een mogelijke prequel van de populaire serie. Exciting!

Seizoenen

We weten inmiddels al dat er na het vijfde seizoen ook nog een zesde seizoen komt van The Crown. Sterker nog, er wordt op dit moment zelfs gezocht naar een actrice die niemand minder dan Kate Middleton in het laatste seizoen wil spelen. Goed, na het zesde seizoen zal het waarschijnlijk gedaan zijn met de Netflix-hit, al betekent dat niet dat we helemaal afscheid moeten nemen van de intrigerende serie over het Britse koningshuis.

Spin-offs

De maker van populaire serie, Peter Morgan, zou naar verluidt namelijk scripts voor meerdere spin-offs aan het schrijven zijn.

Een van die series, zou zich afspelen nog vóór de gebeurtenissen in The Crown, toen koningin Victoria nog regeerde. Volgens Daily Mail gaat de spin-off over de nasleep van de dood van Victoria, die in 1901 overleed. We zien de regeerperiodes van koning Edward VII, George V, koning Edward VIII en koning George VI. Ook zullen de Eerste en Tweede wereldoorlog, de abdicatiescrisis en de opkomst van he communisme in Europa aan bod komen. De serie gaat dus eigenlijk over de 46-jarige periode vanaf Victoria’s dood tot aan Elizabeths troonsbestijging.

“Dit is een beetje zoals Star Wars, waar de mogelijkheid bestaat om de franchise uit te breiden door in de geschiedenis te duiken. Het zal beginnen met de dood van koningin Victoria en zal lopen tot ongeveer waar The Crown begon, dat was met het huwelijk van de koningin in 1947″, vertelde een bron aan de Daily Mail.

Vijf nieuwe series

Maker Peter Morgan is enthousiast over de mogelijkheden om de The Crown uit te breiden. Hij zou de scripts verdelen over periodes van 10 jaar (van 1901-1911, enzovoort), waardoor er waarschijnlijk vijf nieuwe seizoenen komen. Naar verluidt zou de schrijver zijn begonnen met het maken van de plannen voor de sequels. Meer is er helaas nog niet over bekend, maar we hopen snel op bevestiging!

Bron: Tatler | Beeld: Netflix, Twitter

Laatste nieuws

Zie ook