Herkansing: De royal tour van prinses Anne is begonnen!

Waar een warm welkom uitbleef voor William en Kate tijdens hun recente royal tour, wordt prinses Anne met open armen ontvangen in Australië. Zélfs als ze opmerkt dat 'de pony's er nogal verveeld uitzien.'

Lees ook

De recente royal tour van prins William en hertogin Kate verliep niet helemaal zonder tegenslagen. In het Caribisch gebied werden de Cambridges met protesten ontvangen en kregen ze bakken kritiek over zich heen. Zal het prinses Anne beter afgaan, nu zij ook aan haar buitenlandse tour is begonnen? 

De aftrap is in ieder geval veelbelovend. Zélfs als prinses Anne opmerkingen maakt over ‘verveelde pony’s, lijkt ze vrienden te maken.

De royal tour van prinses Anne

Om het 70-jarig troonsjubileum van Queen Elizabeth te vieren, reizen verschillende koninklijke familieleden dit voorjaar de wereld over. Prins William en hertogin Kate maakten een controversiële rondreis langs Belize, Jamaica en de Bahama’s, prins Charles en hertogin Camilla mochten de Queen in Noord-Ierland vertegenwoordigen. En deze week is het de beurt aan prinses Anne, de enige dochter van Her Majesty. De Princess Royal brengt vanaf maandag een bezoek aan Papoea-Nieuw-Guinea. Maar nu prinses Anne toch de halve wereld overvliegt, maakt ze ook even een tussenstop in Australië.

Anne in Australië

Afgelopen weekend landden prinses Anne en haar echtgenoot Sir Timothy Laurence al in Sydney, om de Sydney Royal Easter Show te openen, een grote veeteelt- en landbouwtentoonstelling. Een evenement dat helemaal in het straatje van Anne past. De prinses is namelijk 1) een echt paardenmeisje en liefhebber van het platteland en 2) de beschermvrouwe van de Royal Agricultural Society of the Commonwealth. Symbolisch was het bezoek ook. Prinses Anne nam deze taak namelijk over van haar vader, wijlen prins Philip, die zaterdag precies een jaar geleden was overleden. Haar groene outfit zou ook een verwijzing zijn naar haar vader.

So far so good, want in Australië kreeg prinses Anne in ieder geval een warm welkom. Zo ook van de 9-jarige Kaitlyn. “Het was heel leuk. Ze was heel mooi met haar jurk en haar hoed.” Een andere bezoeker, Jo Grove, kreeg een typische Anne-opmerking te horen – “Ze zei dat mijn pony er verveeld uitzag” – maar was toch behoorlijk onder de indruk van het koninklijk bezoek. “Dit was een kans die je maar een keer in je leven krijgt.”

Door naar Papoea-Nieuw-Guinea

Van prinses Anne gaan we nog veel meer zien deze week. Van maandag tot en met woensdag is ze in Papoea-Nieuw-Guinea. De vraag is natuurlijk of haar bezoek vlekkelozer zal verlopen dan dat van Wills en Kate vorige maand, én hoeveel outfitwissels we gaan zien. In Australië stond de teller van prinses Anne al op drie, dus er zal vast een flinke kledingkoffer mee zijn gevlogen. Beau Monde houd je op de hoogte!

Bron: 9Honey | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws

Zie ook