Eindelijk gaan de paleisdeuren weer open!

Paleis Het Loo gaat weer open!

Lees ook

Nog op zoek naar een leuk uitje tijdens dit paasweekend? Paleis Het Loo opent ein-de-lijk weer haar deuren. Compleet gerenoveerd én helemaal klaar voor de lente. 

Gerenoveerd concept

Paleis Het Loo in Apeldoorn heeft de afgelopen tijd lang in de steigers gestaan. Het terrein is gerenoveerd en de interieurs zijn vernieuwd. Daarnaast zijn er nieuwe paleisroutes en nieuwe audioverhalen. Ook is er nu zelfs een app, waarmee je de audioverhalen kunt luisteren en je route kunt uitstippelen.

Al eens een bezoek gebracht aan het landgoed? Met de nieuwe routes en renovaties is het zeker de moeite waard om nog eens te gaan. Er zijn twee nieuwe paleisroutes, oost en west. De oostroute gaat over Willem en Mary, de eerste bewoners van het paleis in de 17e eeuw. De westroute gaat over Wilhelmina en de latere generaties Oranjes. Je kunt bij het kopen van de tickets al bepalen voor welke route je wilt gaan.

Audioverhalen

Tevens zijn er drie nieuwe audioverhalen die bij de routes aansluiten. Nummer één gaat over Willem en Mary, nummer twee over Wilhelmina en nummer drie heet ‘Thuis bij de Oranjes‘. Nummer drie is wat luchtiger en bevat grappige anekdotes over het paleis.

Echter, mocht je de routes hebben gelopen en de audioverhalen hebben beluisterd, dan ben je nog niet uitgekeken in het park. Er is nóg iets nieuws toegevoegd, namelijk Sporen uit het verleden. Dit is een introductiefilm over de geschiedenis van Paleis Het Loo.

Picknicken

Extra genieten van het mooie weer tijdens jouw bezoek aan Het Loo? Dan kun je er ook voor kiezen om lekker te gaan picknicken in de tuinen. Je kunt zelfs een lunchbox voor een picknick reserveren. De renovatie gaat volgend jaar verder. Dan wordt de ondergrondse uitbreiding van het voorplein afgemaakt. Kortom, genoeg om te bekijken!

Bron: Libelle | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook