Zo kwamen William en Kate weer samen na korte breuk

Kate en William hebben hun hereniging aan een persoon te danken.

Lees ook

Prins William en Kate mogen nu dan misschien het powercouple van het Britse koningshuis zijn, dat is niet altijd zo geweest. De twee kregen een relatie op de universiteit, maar zijn daarna ook nog even kort uit elkaar geweest. Wat ze weer bij elkaar bracht? Daar is één persoon verantwoordelijk voor.

Veelbesproken breuk

Het is moeilijk voor te stellen dat William en Kate in 2007 nog een streep hadden gezet onder hun relatie. De wereld was dan ook in shock toen het koppel in 2007 bekendmaakten uit elkaar te gaan. Al snel draaide de geruchtenmolen overuren. Zo zou Kate klaar zijn om te settelen, terwijl de prins nog te gehecht was aan zijn vrijheid en alles uit zijn jonge jaren wilde halen.

Hereniging

Een paar weken na de relatiebreuk besefte William dat hij een enorme fout had begaan en hij deed er dan ook alles aan om Kate weer voor zich te winnen. In juni 2007 besloten de twee het weer samen te proberen. En deze hereniging hebben ze eigenlijk aan een speciaal persoon te danken, namelijk ruiter Sam Waley-Cohen, die zowel William als Kate uitnodigde voor een feestje.

Sam Waley-Cohen
Sam Waley-Cohen.

Verantwoordelijke

Sam, Kate en William zijn inmiddels goed bevriend geraakt. Het stel feliciteerde hem dit weekend nog met het winnen van de Gran National op Aintree tijdens zijn laatste paardenrace. “Veel felicitaties aan @swaleycohen voor het winnen van de Grand National,” schreven de Cambridges. “Wat een afsluiter!”.

Dat Kate en William zoveel waarde hechten aan hun vriendschap met Sam is niet voor niets. Toen Kate en William 15 jaar geleden kort uit elkaar waren, nodigde hij hen beiden uit op een themafeestje in het 17e-eeuwse landhuis van zijn familie in Oxfordshire. William kwam verkleed in een korte broek en politiehelm, terwijl Kate als verpleegster ging. De twee raakten tijdens het feest toch weer aan de praat, en met succes, want enkele weken later schijnt dat ze tijdens een romantische getaway naar de Seychellen een geheim pact hebben gemaakt om te trouwen. Eind goed, al goed!

Bron: People | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook