Deze royals vieren meer dan Pasen dit weekend

Naast paaseitjes worden er ook een hoop verjaardagstaarten gegeten dit weekend. Déze royals vieren allemaal een paasverjaardag.

Lees ook

Doe maar meteen een verjaardagstaart bij die uitgebreide paasbrunch! Al deze royals vieren dit weekend namelijk niet alleen Pasen, maar ook hun verjaardag. Vooral op 16 april zagen een heel rijtje royals het levenslicht.

Koningin Margrethe (82 jaar)

koningin Margrethe
Beeld: BrunoPress

De eerste Ram die we vandaag feliciteren is koningin Margrethe van Denemarken. Als hoofd van de kerk is een paasdienst dit weekend onvermijdelijk, verder zal Hare Majesteit haar verjaardag in familieverband vieren. Meestal gaat dat gepaard met het zéér kunstig beschilderen van eieren (en dat menen we serieus, want naast koningin is Margrethe ook gevierd kunstenares). Het is niet de eerste keer dit jaar dat de Deense vorstin een feestje viert. In januari stond Margrethe al uitgebreid stil bij het feit dat ze alweer vijftig jaar stevig op de troon zit.

Groothertog Henri (67 jaar)

Beeld: BrunoPress

Het volgende feestvarken is groothertog Henri van Luxemburg, die 67 kaarsjes uit mag blazen. Net als Margrethe denkt hij ook nog lang niet aan aftreden of pensioen. Wat betekent dat hij het niet te laat kan maken vanavond, want als katholiek staatshoofd wordt Henri morgenochtend weer vroeg bij de paasdienst verwacht, samen met zijn vrouw, groothertogin Maria Teresa.

Prins Sébastien (30 jaar)

Beeld: BrunoPress

Het is trouwens dubbelfeest in Luxemburg vandaag, want groothertog Henri deelt een verjaardag met zijn jongste zoon, prins Sébastien. Hij bereikt de big thirty, een mijlpaal die wat ons betreft met heel wat paaseitjes gevierd mag worden.

Prins Seeiso (56 jaar)

Beeld: BrunoPress

Prins Seeiso Bereng Seeiso van Lesotho is de broer van koning Letsie III. Je kent hem misschien van zijn werk met prins Harry: samen hebben ze de stichting Sentebale opgericht, om kinderen met een achterstand in Lesotho te helpen.

Prinses Eléonore (14 jaar)

Beeld: BrunoPress

Excusez-nous voor dit kerstige plaatje tijdens het Paasweekend, maar het is een van de meest recente beelden die we hebben van de jarige prinses Eléonore van België (helemaal links op de foto, in een jurk die ‘onze’ Alexia ook in de kast heeft hangen). De jongste dochter van koning Filip en koningin Mathilde viert op 16 april alweer haar veertiende verjaardag.

Prins Maurits (54 jaar)

Beeld: BrunoPress

Op 17 april, Eerste Paasdag, is het de beurt aan prins Maurits van Oranje-Nassau, van Vollenhoven. Het neefje van de koning viert zondag dat hij 54 lentes jong is. De Oranjes zijn meestal niet zo van de openbare momentjes tijdens Pasen – dat komt even later tijdens Koningsdag wel – dus waarschijnlijk viert prins Maurits zijn verjaardag én Pasen vandaag in besloten kring met zijn vrouw, prinses Marilène, en hun kinderen Anna, Lucas en Felicia.

Prinses Annette (50 jaar)

Beeld: BrunoPress

Op Tweede Paasdag, dit jaar op maandag 18 april, viert prinses Annette een prachtige mijlpaal. De echtgenote van prins Bernhard Jr. ziet die dag namelijk Sarah. We vermoeden dat prinses Annette haar vijftigste verjaardag ook in kleine kring viert, samen met met man en kinderen Isabella, Samuel en Benjamin.

Vrolijk Pasen én van harte gefeliciteerd, Majesteiten en Hoogheden!

Bron: All Things Royal, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook