Dit zijn de leukste hotspots van Amsterdam-Zuid

Waar moet je zijn in deze hippe Amsterdamse buurt?

Lees ook

Ons favoriete stadsdeel in de hoofdstad, met z’n mooie straten en heerlijke bistro’s: Amsterdam-Zuid. En dat komt natuurlijk ook, omdat er altijd iets te zien is op straat: snelle bolides, leuke BN’ers en vele stijl-diva’s door wie we ons graag laten inspireren. We zetten de leukste hotspots op een rijtje.

Amsterdam-Zuid in ’t kort

Officieel bestaat dit stadsdeel – sinds de samenvoeging van Oud-Zuid en Zuideramstel in 2010 – uit de Apollobuurt, Buitenveldert, Hoofddorppleinbuurt, Landstrekenbuurt, Museumkwartier, De Pijp, Prinses Irenebuurt, Rivierenbuurt, Schinkelbuurt, Stadionbuurt en Willemspark. Wanneer we spreken over Zuid, hebben we het echter doorgaans over de huidige buurt Oud-Zuid, met daarin onder meer de wijken Museumkwartier (met de P.C. Hooftstraat en Cornelis Schuyt-straat), de Apollobuurt (met het Hilton Hotel aan de Apollolaan) en Willemspark (met Kliniek Kalea, voor al uw injectables, in de Van Eeghenstraat).

Slim slempen in Zuid

Bezint eer ge begint. Zeker als het gaat om flaneren door de bekende winkelstraten. Dit is thuishaven slash speelveld van menig paparazzo. Ook al ben je geen BN’er, je wilt geen onvrijwillige cameo op de achtergrond van een paparazzi foto. Zie je een Bekende Nederlander en hoor je een klikkende camera? Duik casual weg achter je handtas of personal shopper. Of pak lekker je moment. Maar… eten, drinken, roken en met open mond lachen, fotografeert niet zo charmant.

3x Beau Brunch

1. Vegan bietensalade of een latte macchiato van havermelk met een plak wortelcake snoep je guiltfree bij het biologische Theehuis De Roos. P.C. Hooftstraat 183.

2. Zin in trifle met matcha, steak tartare én babka van chocolade en zwarte sesam? Dan is een Afternoon Tea in het Okura Hotel een aanrader. Vanaf €48 per persoon. Serre, Ferdinand Bolstraat 333.

3. Gamba lime salade of liever een Skinny Bitch-cocktail met een bittergarnituurtje? Deze brasserie is dagelijks geopend van half tien ’s ochtends tot middernacht, en een echte celeb hotspot. Sterker nog, bij drukte springt mede- eigenares Nicolette van Dam graag bij. Brasserie van Dam, Cornelis Schuytstraat 8-10.

Beau Bloemen

Ga je in Zuid op visite en wil je een aardigheidje meenemen? Stop dan even bij Atelier Menno Kroon, waar ze bloemschikken tot kunst hebben verheven met hun excentrieke kleurcomposities. Atelier Menno Kroon, Cornelis Schuytstraat 11.

Glamourpoesjes

Of je nu een chique Perzische kat hebt of een onbestemd kortharig exemplaar via de opvang; alle poezen houden van een goede kappersbehandeling. Net als hun vrouwtje. Een pawdicure is tien euro, wassen en drogen begint bij vijftig. De prijs om je poes show-klaar te maken, is op aanvraag. The Catbarber, Heemstedestraat 55.

Bron: Beau Monde 04/2022 | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook