Zo ziet keukenmeisje Daisy uit Downton Abbey er in het echt uit

Daisy, is that you?

Lees ook

Het is aftellen tot dat de nieuwste Downton Abbey-film eindelijk in de bios te zien zal zijn. Tot die tijd houden we onszelf zoet met het terugkijken van de zes seizoenen én met het afstoffen van onze Downton-kennis. Wat weten we bijvoorbeeld over Sophie McShera, de actrice die keukenmeisje Daisy speelt? 

Daisy Mason

Een van de vertrouwde personages in de Downton Abbey-reeks is Daisy, het ietwat naïeve keukenmeisje van de familie Crawley die een hechte band heeft met kokkin Mrs. Patmore. Ondanks heel wat liefdesperikelen door de jaren heen, lijkt Daisy aan het eind van de eerste film het liefdesgeluk te hebben gevonden. We hopen dat we daar in Downton Abbey: A New Era, die aan het einde van april in de bioscoop verschijnt, meer over horen!

Sophie McShera

De actrice die al jarenlang de rol van Daisy vertolkt, is de 36-jarige Sophie McShera. Andere grote producties waarin ze heeft gespeeld zijn Cinderella en The Queen’s Gambit. Sophie spreekt in de media graag over haar werk, maar houdt haar privéleven veelal…privé. Ze heeft geen openbaar Instagram-account en laat weinig los in interviews. Haar liefdesleven is al helemaal een groot raadsel. Wat we wél weten: Sophie is dol op glitter en kleur. Op straat en op de rode loper schittert ze graag in outfits waar haar personage niet van durft te dromen.

Beeld: BrunoPress
Beeld: BrunoPress
Beeld: BrunoPress

Opgroeien met Daisy

Dat ze al zo vaak in de huid van keukenmeisje Daisy heeft mogen kruipen, vindt Sophie fantastisch. “Mijn personage was aan het begin heel anders dan nu, en dat is geweldig”, vertelde ze eerder in gesprek met Screenrant. “Dat is het leuke van iets zes jaar lang doen. Je mag opgroeien, je mag veranderen, en je mag anders zijn dan in het begin. Dat is heel ongebruikelijk in dit werk.”

We zijn heel benieuwd naar Daisy’s nieuwste avonturen in Downton Abbey: A New Era. Vanaf 28 april in de bioscoop!

Bron: Screenrant, The List, IMBD | Beeld: BrunoPress / Downton Abbey

Laatste nieuws

Zie ook