Koningin Máxima: ‘Bij ons thuis zijn we ook altijd sokken kwijt’

Sometimes they're just like us.

Je kent ’t wel. Je hebt een wasje gedraaid en opeens komen er alleen nog maar ‘eenzame’ sokken uit de machine, die hun wederhelft zijn verloren. Ook in paleis Huis ten Bosch hebben ze er last van.

Sokken cadeau

Een triviaal weetje? Dat zeker. Maar we houden ervan om zo nu en dan een kijkje te krijgen in het soms toch best wel gewone leven van de Oranjes. Koningin Máxima was gisteren op werkbezoek bij stichting Ixta Noa in Zutphen, waar ze als souvenirtje maar liefst vijf paar sokken kreeg. Die nam ze in dank aan. “Sokken zijn altijd welkom. Bij ons thuis zijn we ook steeds een sok kwijt”, aldus een vrolijke Máxima. Ook directeur Gerard de Roos was in zijn nopjes met het cadeau. “We proberen ons voor te stellen hoe u vanavond uw hoge hakken uitdoet en de sokken aantrekt. En dan samen met uw gezin bij de open haard gaat zitten.”

Zelden een sok

De sokken waren bedrukt met het logo van Ixta Noa en ‘een mooi schaap.’ We vangen zelden een glimp op van de sokken die Hare Majesteit draagt (hoge hakken all day, every day), maar we gaan er inderdaad vanuit dat thuis de voetjes omhoog mogen en er warme schapensokken aangetrokken worden.

Ixta Noa

De landelijke stichting Ixta Noa was vorig jaar de winnaar van het Grote Appeltje van Oranje. Ixta Noa helpt mensen met psychische klachten, onder andere met behulp van ervaringsdeskundigen. “U helpt mensen met psychische problemen om hun mentale veerkracht terug te vinden, zodat ze volwaardig kunnen meedoen in de samenleving. U helpt hen weerbaar te worden. Dat werk is zó nodig”, verklaarde koningin Máxima vorig jaar bij de prijsuitreiking.

Bron: Vorsten, Blauw Bloed | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws