Kleedster van The Queen onthult nieuwe details over Hare Majesteit in boek

De Queen heeft hier haar zegen voor gegeven.

Queen Elizabeth ziet er altijd piekfijn uit en haar outfits zijn vrijwel altijd tot in de puntjes verzorgd. Dat heeft ze aan haar kleedster – en tevens rechterhand – Angela Kelly te danken. De assistente van The Queen staat enorm dichtbij Hare Majesteit en vertelt alles over de vorstin in haar boek ‘The Other Side of the Coin‘.

Biografie

Speciaal voor het platinajubileum van de koningin voegt Angela een nieuw hoofdstuk aan haar bestseller ‘The Other Side of the Coin‘ toe. En hoewel de Queen normaal gesproken niet zo van de biografieën is, heeft ze voor haar kleedster een uitzondering gemaakt en zelfs toestemming gegeven.

Details

Angela kwam in 2019 al met een boek over Elizabeth, maar nu de H.M. al 70 jaar op de troon zit, wordt het tijd voor nóg een hoofdstuk. In dit hoofdstuk wil Angela het onder andere hebben over het overlijden van prins Philip, hoe Elizabeth de lockdown beleefde, en wie er in haar bubbel zaten. Angela weet als vertrouwelinge hier natuurlijk het een en ander van en deelt de details. “De Queen heeft Angela persoonlijk haar zegen gegeven om details over hun ongeëvenaarde band met de wereld te delen. Angela is het eerste werkende lid van de Royal Household dat deze uitzonderlijke toestemming krijgt”, zo klinkt het bij uitgeverij HarperCollins.

Nieuwe editie

“We wilden het platinajubileum van de Queen vieren met deze prachtige nieuwe editie”, stelt de uitgever. “En we willen de inhoud van het boek natuurlijk up to date houden, na de ongeziene gebeurtenissen de afgelopen twee jaar.” Ook zal Angela iets over haar eigen leven in het paleis vertellen. Ze begon 28 jaar geleden als persoonlijk styliste, assistente en intern ontwerper van Elizabeth.

In het eerste deel van het boek werden al een aantal opvallende details over Angela’s ervaringen als vertrouwelinge van de Queen gedeeld. Zo vertelde ze hoe ze de sieraden van de koningin schoonmaakte met gin en water en hoe ze eigenlijk altijd haar eigen make-up doet. Ook zou Angela soms de schoenen van Elizabeth inlopen. Ha! Het boek zal in het Verenigd Koninkrijk op 12 mei uitkomen.

Bron: People | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws