Lang leve de lente: Loiza Lamers over de lusten en lasten van het voorjaar

'Ik heb weleens een spraytan geprobeerd, omdat ik dacht: dat wordt mijn redding.'

Lees ook

Terras op, wijnkoeler erbij en lekker zon pakken en mensen kijken. Maar ook: scheergedoe, melkflesbenenstress en Grote Voorjaarsschoonmaak. Loiza Lamers vertelt in de nieuwste Beau Monde over de lusten en lasten van de lente.

Lenteproof

Elk voorjaar heeft model Loiza Lamers hetzelfde paniekmoment, want help: het bikiniseizoen komt eraan en ze ziet er nog uit als een bleekscheet. Maar als het om ontharen gaat, is ze altijd lenteproof.

Wat Loiza zo leuk vindt aan de lente? “Ieder seizoen heeft z’n charme, ik heb niet echt één favoriet. In de herfst door een bos lopen en daarna bij de open haard zitten, dat heeft iets heel gezelligs. Maar in de lente krijg ik echt last van kriebels, hoe cliché dat ook klinkt. Het voelt alsof de wereld in het voorjaar weer een beetje opengaat. We komen ons huis weer uit en spreken vaker af met vrienden. Ik verheug me erop om – bij gebrek aan een voortuin – lekker met een wijntje aan de gracht te zitten.”

Ontharen

Naast de lusten van het voorjaar, zijn er ook altijd nog de lasten, zoals ontharen. “Ik kan als model moeilijk mijn been- en oksel-haar laten groeien, dus ik heb in de lente geen stress over een vachtje dat snel moet worden weggehaald. Als ik een tijdje minder shoots heb, trouwens ook niet hoor. Ik kan me niet herinneren wanneer ik mijn benen voor het laatst langer dan drie dagen niet heb geschoren. Of het nu winter of zomer is, bij mij is alles lekker glad. Meestal wel met hier en daar wat blauwe plekken, want ik ben vrij lomp en onhandig. Als er een tafelpoot is waar ik me aan kan stoten, dan doe ik dat.”

Kleurtje

Ontharen is voor Loiza routine, maar dat geldt niet voor de jaarlijkse spraytan. “Ik heb elke lente een paniekmomentje, omdat ik denk: help, het bikiniseizoen komt dichterbij en ik ben nog niet lekker bruin. Sommige mensen zijn na drie zonnestralen al gekleurd, maar ik ben een echte bleekscheet”, vertelt ze. “Ik heb weleens een spraytan geprobeerd, omdat ik dacht: dat wordt mijn redding. De eerste twee dagen was het leuk, daarna ging het rullen en liep ik nog een week lang rond met bruine velletjes die van mijn huid afvielen. Daar begin ik dus maar niet meer aan.”

Lentekriebels

En hoe zit het met de lentekriebels? “In de lente is het makkelijker om verliefd te worden dan in de rest van het jaar, daar geloof ik heilig in. Je gaat er vaker op uit en staat er meer voor open. Het is het seizoen waarin je denkt dat alles kan gebeuren: wie weet wat voor moois er voorbijkomt. Niet voor niets heb ik jarenlang in het voorjaar tegen mijn familie gezegd: ‘Deze kerst neem ik écht een vriend mee naar huis.’ Vervolgens ging de lente over in de zomer, werd het herfst en dan was het wéér niet gelukt. Maar inmiddels heb ik een relatie met Jelle, dus dat is nu allemaal niet meer aan de orde.”

Het hele interview met Loiza over de lente lees je in de nieuwe Beau Monde. Ook Kim Kötter en Thomas Berge vertellen ons uitgebreid over het voorjaar!

Tekst: FLEUR BAXMEIER | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook