Prins Harry en hertogin Meghan bezoeken Den Haag: wat kun je verwachten?

In welke luxehotel strijken de Sussexjes neer? Waar zullen ze te zien zijn? En staat er ook een bezoekje aan de Oranjes op de planning? Alles over het bezoek van prins Harry en hertogin Meghan aan Den Haag!

Lees ook

Prins Harry en hertogin Meghan strijken vandaag neer in onze eigen Hofstad! Wat gaan de Sussexjes doen? Waar overnachten ze? En staat er ook een onderonsje met de Oranjes op de planning? Beau Monde volgt het bezoek van Harry en Meghan op de voet!

Invictus Games

Prins Harry zal van 16 april tot 22 april in Den Haag te vinden zijn vanwege de Invictus Games, een groot sportevenement voor (fysiek of mentaal) gewonde veteranen, waarvan hij een van de oprichters is. Oorspronkelijk zou het event in 2020 al plaatsvinden in het Haagse Zuiderpark, maar tweemaal moesten de spelen verschoven worden. Dit weekend is het eindelijk zover. Een woordvoerder van de Sussexjes heeft bevestigd dat hertogin Meghan de eerste dagen van het evenement met prins Harry mee zal reizen naar Den Haag.

Vijf jaar geleden

Voor Harry en Meg zelf is het samen bezoeken van de Invictus Games ook een bijzondere herinnering. Vijf jaar geleden, in 2017, verschenen ze namelijk voor het eerst samen als stel in het openbaar tijdens de Invictus Games van Toronto.

Prins Harry en Meghan Markle bij de Invictus Games van Toronto, 2017. Beeld: BrunoPress

Dit keer is het de eerste buitenlandse reis die Harry en Meghan samen maken sinds ze opstapten als werkende royals in maart 2020. Of hun twee kinderen, Archie en Lili, ook mee de oceaan over vliegen, is niet bekendgemaakt. Wie weet!

Waar zijn de Sussexjes te vinden?

Van tevoren hebben de Duke and Duchess of Sussex geen programma bekendgemaakt. Als we naar eerder edities van de Invictus Games kijken, krijgen we wel een beetje een idee van wat we kunnen verwachten. Zeer waarschijnlijk zal in ieder geval prins Harry te zien zijn bij de openingsceremonie op 16 april en bij de sluitingsceremonie op 22 april. We vermoeden ook dat de twee samen een of meerdere wedstrijden bij zullen wonen. Zoals we al even noemden, vindt ’t hele event plaats in het Zuiderpark. Dáár moet je dus zijn om een glimp van de American royals op te vangen. Tickets voor verschillende onderdelen van de Invcitus Games zijn hier te koop.

Veiligheid is nogal een dingetje voor prins Harry en zijn gezin – het is zelfs de reden waarom hij momenteel niet naar Engeland reist – dus begrijpelijkerwijs is niet bekend waar Harry en Meghan zullen overnachten. Aan vijfsterrenhotels in ieder geval geen gebrek in Den Haag. Wordt het misschien het beroemde Hotel Des Indes aan het Lange Voorhout? Of het Hilton, op steenworp afstand van Paleis Noordeinde? Of kunnen ze een privé-optrekje van de Oranjes lenen?

De Sussexes en de Oranjes

Over de Oranjes gesproken, ook die zijn van de partij bij de Invictus Games! Prinses Margriet, erevoorzitter van het Comité van Aanbeveling van de Invictus Games Den Haag, ontmoette prins Harry eerder al om het evenement voor te bereiden (toen gaf ze ‘m nog een rompertje, omdat zoon Archie net was geboren. How time flies!)

Prins Margriet en prins Harry in Den haag, 2019. Beeld: BrunoPress

Ook prins Pieter-Christiaan, de zoon van prinses Margriet, zal zijn opwachting maken bij de openingsceremonie. Koning Willem-Alexander brengt later een bezoekje aan het evenement. Hij komt 22 april kijken bij de finale van het rolstoelbasketbal en is die dag ook aanwezig bij de sluitingsceremonie.

Grote namen

De Invictus Games trekken meer grote namen naar Den Haag. Zo zou ook de Amerikaanse First Lady Jill Biden – een goede bekende van Harry – verwacht worden bij het sportevenement. Ook wordt gefluisterd dat de Amerikaanse vice-president Kamala Harris in het publiek zal zitten. De muzikale ambassadeur van de Invictus Games is dit jaar de Haagse band DI-RECT, en ook de Britse muzikanten van Kaiser Chiefs treden op. Er zijn een hoop famous faces die je dit Paasweekend in Den Haag tegen het lijft kunt lopen!

Meer lezen over de Sussexes in Den Haag? Op beaumonde.nl houden we je op de hoogte.

Bron: Invictus Games, Rijksoverheid, AD | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook